Gülen'den Ebubekir Sifil'e övgü dolu sözler

Gülen mesajında Ebubekir Sifil’i, “Samimiyet ve dürüstlüğüyle temayüz etmiş, kalemini vicdanının emrine veren ilahiyatçı-yazar muhterem Ebubekir Sifil Bey” diyerek övmüştü.

Gülen'den Ebubekir Sifil'e övgü dolu sözler

Fethullah Gülen’in Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman’ı hedef alan Ebubekir Sifil’e övgü dolu sözler kullandığı ortaya çıktı.

‘FETÖ’ lideri Fethullah Gülen’in Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman’a “Cesetleri camilere sokulmasın, cenazeleri kılınmasın” diyen Ebubekir Sifil’e övgüler dizdiği cemaatin yayın organı Zaman’a verilen ilanla ortaya çıktı.

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Ebubekir Sifil’in sözleri tepkilere neden olmuştu.

Ebubekir Sifil’in, Sözcü yazarı Yılmaz Özdil ve Tele 1 sunucusu Cüneyt Akman’la ilgili Diyanet’e seslenip “Cesetleri camilere sokulmasın, cenazeleri kılınmasın” çağrısı yapması büyük tepki çekmişti.

 

Bu sözleri tepkilere neden olan Ebubekir Sifil’in, geçmişte FETÖ lideri Fethullah Gülen ile yakınlığı da tekrar gündeme geldi.

2010 yılında annesini kaybeden Ebubekir Sifil için, FETÖ’nün kapatılan yayın organı Zaman gazetesine 5 Şubat 2010 tarihinde bir ilan verildi. İlanda taziye mesajında bulunan kişi ise FETÖ lideri Fethullah Gülen’di.

Gülen taziye mesajında Ebubekir Sifil’i, “Samimiyet ve dürüstlüğüyle temayüz etmiş, kalemini vicdanının emrine veren ilahiyatçı-yazar muhterem Ebubekir Sifil Bey” diyerek övmüştü.

İşte 5 Şubat 2010 tarihinde Zaman gazetesinden yayımlanan ilan: