Gülen için 'Dalay Lama hafif kalır onun yanında' diyen isim Hürriyet'in başyazarı oldu

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Hürriyet gazetesinin başyazarlığına getirildi.

Gülen için 'Dalay Lama hafif kalır onun yanında' diyen isim Hürriyet'in başyazarı oldu

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun gazetenin başyazarı olduğunu duyurdu.

Hakan, gazeteden haberler verdiği köşesinde, “Türkiye’de sözü en çok dinlenen, görüşlerine büyük kıymet verilen, önerileri uygulanan nadir hekimlerdendir Osman Müftüoğlu Hoca… Sansasyona asla yüz vermez. Bilimsel yaklaşımının dışına zerre çıkmaz. Dünyayı izler. Alanındaki yenilikleri bilir. Bütün bunlardan dolayı Osman Hoca’nın Hürriyet’te başyazar olmasının tam zamanıydı. Haftada iki gün yazıyordu Hoca… Bundan böyle her gün yazıyor.” ifadesini kullandı.

ÖNSÖZE GÜLEN İMZASI

Sağlık üzerine yazılarıyla bilinen Osman Müftoğlu’nun Hürriyet’te baş yazarlığa getirilmesi tuhaf karşılanırken Müftüoğlu’nun Fethullah Gülen’le ilgili övgü dolu sözleri de gündem oldu. “Hayatı Uzatmanın Sırları” isimli kitabının önsözünde Fethullah Gülen’in ifadelerine yer veren yazar, 2013 yılında Ayşe Arman’la yaptığı röportajında Gülen’i “Bana göre Dalay Lama hafif kalır onun yanında” diyerek göklere çıkarıyor.

İşte röportajdaki o bölüm:

“Kitabınızın önsözünde, Fethullah Gülen’in de sizin için yazdıkları var…
– Evet, altı ay önce tanıştım. Ve altı ay içinde, üç defa kendisini ziyaret ettim. Tıbbi tecrübelerimle ona bir fayda sağlayabilir miyim diye bir gayret içindeyim. Benim alakam yok aslında, içki içiyorum, gece hayatım var ama itiraf ediyorum çok etkilendim. İnsanları kategorize etmeyen, onlara sadece insan gözüyle bakan, derinliği olan biri. Bir insanın Bangladeş’te okul açması beni heyecanlandırıyor. Türk kültürünü yaymaya çalışıyor, bunu yaparken de arkaya İslam kültürünü ekliyor. Bence böyle bir şey örgütleyebilmek çok zor. Kendisi pozitif bir enerji deposu. Bana göre Dalay Lama hafif kalır onun yanında.”