Grip ve zatürre aşısının dağıtımı için tarih verildi

"Geçen yıl 1 milyon 300 bin doz civarında aşı yapılmıştı. Aynı miktarda bir aşı gelecek. Bunun artırılmasına yönelik çalışmalar var."

Grip ve zatürre aşısının dağıtımı için tarih verildi

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, koronavirüs nedeniyle grip ve zatürre aşılarına talebin arttığını belirterek dağıtımının Ekim ayında yapılmasının planlandığını söyledi. Sarıalioğlu, “Bizim hesaplarımıza göre 20-25 milyon aralığında risk grubu vatandaşımız var. Durum böyle olunca vatandaşlar eczanelerimize gelip isimlerini yazdırıyorlar. ‘Lütfen grip aşısı geldiğinde bana haber verin’ diyorlar.” diye konuştu.

Uzmanların grip ve zatürre aşılarına yönelik açıklamaları dolayısıyla eczanelerde her iki aşı grubuna talebin arttığını belirten İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, aşıların dağıtımının Ekim ayında yapılmasını beklediklerini söyledi.

Grip ve zatürre aşılarının özellikle risk grubu için önemli olduğunu ifade eden Sarıalioğlu, şunları söyledi:

“Grip ve zatürre aşılarını bilim insanları öneriyor. Bizler de öneriyoruz. Bunu risk grubu dediğimiz 65 yaş üstü vatandaşlarımıza, kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza, vücut dirençlerinin korunabilmesi için zatürre ve grip aşısı yaptırın diyoruz. Zatürre aşısında olay biraz daha farklı. Devletin elinde şu an yeterli miktarda aşı var.”

GEÇEN YILLA AYNI MİKTARDA AŞI

“Geçen yıl 1 milyon 300 bin doz civarında aşı yapılmıştı. Aynı miktarda bir aşı gelecek. Bunun artırılmasına yönelik çalışmalar var ama nereye kadar gideceğini bilmiyoruz. Bizim hesaplarımıza göre, 20-25 milyon aralığında risk grubu vatandaşımız var. Durum böyle olunca vatandaşlar eczanelerimize gelip isimlerini yazdırıyorlar. ‘Lütfen grip aşısı geldiğinde bana haber verin’ diyorlar”

Sarıalioğlu “Bu anlamda bakanlığın bir çalışma içinde olduğunu biliyoruz. Umarım sağlıklı ve doğru bir çalışma olur. İhtiyaç sahiplerinin tamamına grip aşısını verebiliriz” ifadelerini kullandı.