Gözaltındaki DİSK'liler serbest bırakıldı

İstanbul Valiliği, sabah gözaltına alınan DİSK üyelerinin serbest bırakıldığını açıkladı. Valilik gözaltıların sebebini ise "yürüyüşün sosyal mesafe kuralına uygun olmaması" olarak gösterdi.

Gözaltındaki DİSK'liler serbest bırakıldı

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs kutlaması için çelenk bırakmak üzere binaları önünde toplanan DİSK üyelerine yönelik polis müdahalesine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, çelenk bırakmak için  Taksim Meydanı’na yürümek istediklerini bildiren DİSK yetkililerine “yapılmak istenen yürüyüşün sosyal mesafenin korunmasıyla ilgili kurallara uygun olmadığı, diğer sendikaların yaptığı gibi kendi özel araçlarıyla gidebilecekleri, eğer ihtiyaç duyuluyorsa temin edilen aracı da kullanabilecekleri izah edildiği” belirtilerek şöyle denildi:

“Bütün bunlara rağmen; Taksim Meydanı’na yürümekte ısrar ederek, yapılan yasal uyarıları kabul etmeyen ve görevli polis memurlarına mukavemette bulunan gruba Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile gözaltı işlemi yapılmıştır.”

Açıklamada, gözaltına alınan DİSK üyelerinin, ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakıldığı belirtildi.