Gökçek'ten Korkutata ailesine 12 milyonluk sözleşme

Gökçek döneminde belediye otoparklarını kiralayan Korkuata ailesine ait şirket ile belediye 12 milyonluk sözleşme imzalamış.

Gökçek'ten Korkutata ailesine 12 milyonluk sözleşme

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Melih Gökçek döneminde belediye otoparklarını düşük ücretler ile kiraladığı belirlenen Korkutata ailesine ait bir şirket ile 12 milyon TL’lik sözleşme imzaladığı belgelendi.

Ankara’nın en işlek noktalarındaki otoparkların da aralarında olduğu çok sayıda tesisi Korkutata Ailesi’nin şirketlerine yok pahasına kiraladığı ortaya çıkan eski Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek’in, aileye sağladığı bir ayrıcalık daha belgelendi.

Gökçek döneminde Fuat Korkutata ile Muhammed Korkutata’nın yöneticiliğini yaptığı Binko İnşaat Şirketi’ne, 12 milyon TL’lik park yapım işinin pazarlık yöntemiyle verildiği öğrenildi.

Refah Partisi eski milletvekili Hüsamettin Korkutata’nın oğlu Fuat Korkutata ile Muhammet Korkutata’nın sahibi olduğu Binko İnşaat Şirketi’ne, “Doğu illerinde park yapım işi” için açılan ihale, pazarlık yöntemiyle verildi.

ABB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, dört Doğu iline park yapım işi için ihale açtı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda Kasım 2016’da açılan ihaleye üç istekli katıldı. İhale kapsamında, Van, Muş, Iğdır ve Ağrı’da parklar yapılacağı bildirildi. İhale 11 Kasım 2016’da gerçekleştirildi. İhaleye teklif veren üç firmadan biri, “Teklif uygun bulunmadığı” için saf dışı bırakıldı. Pazarlık yöntemi ile gerçekleştirilen ihaleye ilişkin masadaki iki teklifi değerlendiren belediye yönetimi, işi Binko İnşaat Şirketi’ne teslim etti.

BirGünden Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre,  ABB’nin Doğu illerinde yapacağı parklarda kullanılacak malzemelerin temini için ise bir başka şirket ile 11 milyon TL’lik ayrı bir sözleşme imzalandı. Sözleşme kapsamında, aralarında park oyun grupları, ezan amfisi, cami halısı ve ham tuzun da yer aldığı onlarca malzeme temin edildi.