Gökçek’ten ilginç Ankapark kıyaslaması: Disneyland'den ucuz!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankapark’ı Disneyland ile kıyaslayarak, “Dünyanın en ucuza mal olan parkı” olduğunu iddia etti.

Gökçek’ten ilginç Ankapark kıyaslaması: Disneyland'den ucuz!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankapark’ı Disneyland ile kıyaslayarak, “Dünyanın en ucuza mal olan parkı” dedi.

Gökçek döneminde 2013’te yapımına başlanan ve 20 Mart 2019’da tamamlanan Ankapark, açılışından sadece 6 ay sonra, 49 yıllığına kiralayan şirketin çalışanlarına maaş ödeyemez duruma gelmesi ve 100 kişiyi işten çıkarmasıyla tartışıldı.

ANKA’da yer alan habere göre, Gökçek, parkın 450 milyona mal olduğunu ve kar etme amaçlı açılmadığını ifade etmişti. Ankapark’ın ödenemeyen elektrik borcundan ötürü elektriğinin kesilmesinin ardından da oyuncaklar çürümeye başlamıştı.

‘OYUNCAK SAYIMIZ ÇOK’

Ankapark’a ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yeniden açıklamalarda bulunanGökçek, Disneyland ile kıyaslama yaptı ve Ankapark’ı “dünyanın en ucuza mal olan parkı” olarak nitelendirdi. Gökçek’in, 2013 yılında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan İstanbul Vialand’ın 650 milyon dolara mal olduğunu ve oyuncak sayısının Ankapark’ın 20’de biri kadar olduğunu söylemesi dikkat çekti.

Gökçek’in açıklaması şöyle:

“Ankapark 400/450 milyon dolara mal oldu. Fransa Disneyland 5 milyar dolar, Disneyland Şanghay 3,7 milyar dolar, Disneyland Hong Kong 7 milyar dolar, İstanbul Vialand’da 650 milyon dolar (oyuncak sayısı Ankapark’ın 1/20’si kadar) 1217 oyuncağı ile Ankapark dünyanın en ucuza mal olan parkıdır.”