Gökçek: Koronavirüsten ölenlerin yakınları İmamoğlu ve Yavaş'a dava açsın

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Melih Gökçek, koronavirüs kaynaklı olarak ölenlerin yakınlarının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a dava açmasını istedi.

Gökçek: Koronavirüsten ölenlerin yakınları İmamoğlu ve Yavaş'a dava açsın

Koronavirüs salgınında resmi rakamlara göre günlük ortalama 30 bin yeni vaka ve 200’ün üzerinde ölüm yaşanmasına rağmen iktidarın gereken tedbirleri almaması üzerine halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık, “14 gün tam kapatmanın kaçınılmaz ve yaşam hakkına saygı gereği olduğuna vurgu yapmış ve “AKP = Erdoğan’ı bir kez daha bu elzem kararı hemen yarın almaya çağırıyor, Aksi takdirde önlenebilecek tüm ölümlerden hukuksal olarak sorumlu tutulacağını tarihe not düşüyoruz.” demişti.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Melih Gökçek ise Ankara ve İstanbul’daki yaşanan koronavirüs kaynaklı ölümler nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın sorumlu olduğunu öne sürdü.

Twitter hesabından “İstanbul’da yakınları vefat eden vatandaşlar, Ekrem İmamoğlu hakkında ceza ve tazminat davası açarak şikayetçi olabilir.” diye yazan Gökçek, aynı “çağrı”yı Ankara için de tekrarladı ve “Bu şikayetler yapılmadığı takdirde Ankara ve İstanbul’da bu vurdumduymazlık devam edecektir, tereddütünüz olmasın.” dedi.