Giresun'daki sel felaketinde can kaybı artıyor

Giresun’daki sel felaketinde, Tirebolu-Doğankent yolunda menfezin çöktüğü bölgede yapılan arama çalışmalarında bu sabah 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşılırken, hayatını kaybedenlerin sayısı 8’e yükseldi.

Giresun'daki sel felaketinde can kaybı artıyor

Giresun’da önceki akşam etkili olan sağanak nedeniyle 7 ilçede sel ve heyelan meydana geldi. Tirebolu-Doğankent yolunda, menfezin çöktüğü bölgede sabah saatlerinden yapılan arama çalışmalarında kayıp 1 kişinin daha cansız bedeni bulundu. Yaşamını yitirenlerin sayısı, 8’e yükselirken, kayıp kişileri arama çalışmaları devam ediyor.

17 binanın yıkıldığı, 361 yapının hasar gördüğü Dereli ilçesi ve çevre ilçelerde selin izleri silinmeye çalışılıyor. Ekipler, sel felaketinde 3´ü jandarma personeli olan kayıp 9 kişiyi arama çalışmalarını sürdürüyor.

Gece boyu şiddetini artıran yağmur sonrası Dereli ilçesi, nehre döndü; park halindeki araçlar, sel sularına kapılarak sürüklendi. Aksu Deresi’nin bazı noktalarda taşması sonucu Giresun-Dereli-Sivas yolu ulaşıma kapandı. Sağanak nedeniyle debisi yükselen Aksu Deresi, merkeze bağlı Duroğlu beldesi civarında ve bazı bölgelerde taştı. Dere çevresindeki bazı evler de tedbir amaçlı tahliye edildi.