Giresun’da yaşanan selde vefat eden kişi sayısı 6'ya yükseldi

Giresun ve ilçelerinde dün etkili olan şiddetli yağışlar sonrası yaşanan selde vefat eden kişi sayısı ise 6'ya yükseldi.

Giresun’da yaşanan selde vefat eden kişi sayısı 6'ya yükseldi

Giresun’da dün etkili olan şiddetli yağmur, sel ve heyelanlara yol açtı. Sağanak nedeniyle Abdal Deresi ve Dereli ilçesindeki dereler taştı. Selin ağır hasara yol açtığı Dereli, nehre döndü; park halindeki araçlar, sel sularına kapılarak sürüklendi.

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPTI

Taşkında Giresun-Dereli-Sivas yolu ulaşıma kapandı, sel sularının çekilmesiyle ilçe merkezi de sürüklenen taş ve ağaç yığınlarıyla doldu. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun’da yaşanan sel felaketinde 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kayıp kişiye ulaşma çalışmalarının da sürdüğünü belirtti.

Erdoğan’ın yaptığı açıklamanın ardından bölgeden bir acı haber daha geldi.

Tirebolu-Doğankent yolunda içinde 5 jandarma personelinin bulunduğu aracın menfezin çökmesi sonucu dün dereye düştüğü bölgede sabahtan bu yana yapılan arama çalışmaları neticesinde 2. jandarma görevlisinin de cansız bedeni bulundu. Hayatını kaybedenlerin sayısı 6’ya yükseldi

Olay yerinden 4 km ileride dere yatağında bulunan jandarma uzman çavuşun kimliği ile ilgili bilgi verilmezken, kayıp 11 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.