Getir, kadına tacize müdahale eden kuryeyi işten attı

İşçileri kapı önüne koymak için fırsat kollayan firma, bu kez de tacize uğayan bir kadına yardım eden kuryeyi "seni başka şubeye alacağız" diye kandırıp istifa ettirdi.

Getir, kadına tacize müdahale eden kuryeyi işten attı

Koronavirüs salgınının özellikle yaygın yasakların olduğu sürecinde kuryelerini aşırı çalıştıran online alışveriş uygulaması Getir, çalışanlarını işten atmak için hiçbir fırsatı kaçırmıyor.

İşlerin karantina sürecine göre yavaşladığı bu dönemde kuryelerin trafikteki hızlarını ya da kurallara uyup uymadıklarını kontrol etmeye başlayan firma, çok sayıda işçiyi bu “kurallara uymamak” gerekçesiyle işten atmıştı.

İşçileri kapı önüne koymak için fırsat kollayan firma bu kez de taciz edildiğini söyleyen bir kadına yardım eden bir kuryeyi “tuzak” kurarak işten çıkardı.

Edindiğimiz bilgiye göre yaklaşık 4 aydır Getir’de çalışan 32 yaşındaki Doğan Kaya isimli kurye, geçtiğimiz hafta motoruyla mesaisine devam ederken yolda bir kadının bir erkek tarafından tacize uğradığını ve yardım talebinde bulunduğunu gördü. Genç kadının “Hem taciz etti hem de fotoğraflarımı çekti” diyerek yardım istediği Doğan Kaya, olaya müdahale etti. Kadını 50’li yaşlardaki tacizciden kurtarıp taksiye bindirerek olay yerinden hemen uzaklaştıran Kaya, bu sırada kendisine küfürler savurup tahrik eden tacizciyi de darp etti. Ertesi gün ise Kaya, kim olduğu belirsiz bir kişinin “şikayet”i üzerine kendisini firmanın kapısının önünde buldu. Kaya’yı “Seni iş arkadaşlarının güvenliği için başka şubeye alacağız” diyerek istifaya ikna eden firma, istifa tutanağını yazdırdıktan 1 gün sonra Kaya’ya verdiği sözünü tutmayıp “Seni işe alamayız” diyerek ortada bıraktı.

Firmanın kendisine sözkonusu tutanağı hiçbir şekilde paylaşmaması konusunda baskı uyguladığını söyleyen Kaya, “Bana teşekkür edilmesi gerekirken 2 çocuğumla sokak kaldım. Bu insanlığa sığmaz” ifadelerini kullandı.