Gericilerde Ayasofya sarhoşluğu: Halı parası 'halife'denmiş!

Atatürk'e "zurnanın son deliği" diyerek hakaret eden Ahmet Anapalı, Ayasofya için halı siparişi verildiğini ve ücretini "son yüzyılın Selahaddin Eyyubisi, ümmetin halifesi" dediği Erdoğan'ın ödediğini iddia etti.

Gericilerde Ayasofya sarhoşluğu: Halı parası 'halife'denmiş!

Yandaş kanallarda sık sık yorumcu olarak boy gösteren Ahmet Anapalı, Erdoğan’ı kastederek “Avrupalılar tarafından son yüzyılın SELAHADDİN-i EYYUBİSİ olarak bilinen, ümmetin Halife dediği biri, Ayasofya için hazırlanan 14 bin Metrekarelik halının parasını kendi cebinden verdi” iddiasında bulundu.

Anapalı, 8 Haziran tarihinde “Kesin bir bilgiyi paylaşayım sözüm senettir. Ayasofya Camii için bugün halı siparişi verildi” notunu paylaşmıştı. Önceki gün açıklanan Ayasofya’nın cami olarak kullanılacağı kararı üzerine önceki gönderisini alıntılayarak, “Bir kesin bilgi daha vereyim mi; Ayasofya Camii için hazrlanan 14 bin Metrekarelik halının parasını devlet vermedi. Tüm dünyanın tanıdığı, Avrupalılar tarafından son yüzyılın SELAHADDİN-i EYYUBİSİ olarak bilinen, ümmetin Halife dediği biri verdi.” ifadelerini kullandı.

ATATÜRK’E HAKARET EDİP ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Ahmet Anapalı, geçtiğimiz yıl Mustafa Kemal Atatürk için “Harekat ordusunda zurnanın son deliğiydi, gel gel git git yapan, bana su getir, sırtımı kaşı, bacağıma makyaj yap, masaj yap emirlerini uygulayan emir subayıydı” demişti. Anapalı bu sözlerin sosyal medyada yayılmasının ardından söylediği sözler yüzünden özür dilemişti.