Gerici 'profesör'den skandal İstanbul Sözleşmesi çıkışı: Çok kan dökülecek

"Bu metin çok kan dökecek"

Gerici 'profesör'den skandal İstanbul Sözleşmesi çıkışı: Çok kan dökülecek

Son günlerde gericiler tarafından “aile kurumunu yıkıyor”, “LGBT lobisine hizmet ediyor” gibi argümanlarla sözleşmeden çekilmesi tartışılan İstanbul Sözleşmesi hakkında skandal bir yorum daha yapıldı.

Gerici ‘profesör’ Ebubekir Sofuoğlu Milat gazetesine konuştu. Sosyal medya hesabından ise bu röportajı paylaşırken, “Bu lanet sözleşme kan dökülecek gizli tuzaklarla dolu.” ifadelerini paylaştı.

Sofuoğlu, sosyal medya hesabından şu ifadeleri yazdı:

“Çok okudum, kafa patlattım.

Bu lanet sözleşme kan dökülecek gizli tuzaklarla dolu. Sözleşmenin tamamını, DİKKATLE okuduğunuzda bunu anlıyorsunuz

İstanbul Sözleşmesini OKUMADIĞINIZI SİZ BİLİYORSUNUZ. Bari bu metni okuyun

NASIL UYARAYIM ARTIK BİLMİYORUM

BU METİN ÇOK KAN DÖKECEK”

Sofuoğlu, gazeteye verdiği demeçte ise İstanbul Sözleşmesi’nin 4. maddesinde yer alan ‘devletin cinsel yönelimi garanti eder’ ifadesini değerlendirdi. Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, “Bu ifadeyi 45. madde ile okuduğunuzda baskıya dönüşmüş olur. Yani 4 ve 45. maddede “çocuk aile tarafından baskı görüyorsa ailesinin elinden alınır” diye bir ifade var. Cinsel yönelim kendiliğinden oluşmuyor, medyayla; iletişim araçlarıyla, televizyon dizileriyle, reklamlarla, sosyal medyayla çocukları teşvik edip özendiriyorlar. Mesela çocuk henüz 12-13 yaşındayken ’Ben cinsiyet değiştirme ameliyatı olacağım’ dediğinde aile buna karşı çıkarsa 4 ve 45. maddeye göre devlet çocuğu ailenin elinden alıp cinsiyet değiştirme ameliyatını da SGK’ya ücretsiz yaptırabilir” diye konuştu.