Gerici profesörden Ayasofya için 'ikonları sökün' çağrısı: Putları korumayın

Sakarya Üniversitesi tarih profesörü Ebubekir Sofuoğlu, Ayasofya'daki ikonların sökülmesi çağrısında bulundu.

Gerici profesörden Ayasofya için 'ikonları sökün' çağrısı: Putları korumayın

Sakarya Üniversitesi’nde tarih profesörü olarak görev yapan Ebubekir Sofuoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ayasofya’daki mozaik ve ikonaların sökülmesi gerektiğini savundu.

24 Temmuz’da cami olarak ibadete açılacak olan ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilen Ayasofya’daki mozaik ve ikonların akıbetinin ne olacağına dair tartışmalar devam ediyor. Diyanet tarafından namaz sırasında ikonların görünmemesi için çalışma yürütüldüğü açıklaması yapılırken kimi gerici çevreler ise eserlerin tamamen sökülmesini savunmaya başladı.

Bir dönem AKP’den milletvekili aday adayı da olan ve Sakarya Üniversitesi’nde tarih profesörü olarak görev yapan Ebubekir Sofuoğlu, İmparatoriçe Zoe için ‘Fahişe’ diyerek ”Camide fahişe olur mu? İkon yani putları koruma saçmalığına son verin” dedi.

Sofuoğlu, paylaşımı şöyle:

“Camide Fahişe olur mu? Fakat, İKONLAR ortadan kaldırılmazsa Fatihin Emaneti Ayasofya, Fahişe ZOE ile Fahişenin sergilendiği Dünyadaki ilk cami olacak. Bu yönüyle emanetine saygısızlık yaptığımız Fatihin, ortadan kaldırdığı İKON yani PUTLARI koruma saçmalığına bir son verin artık.”