George Floyd'un otopsi raporu: Nefessiz kalarak hayatını kaybetti

ABD’de polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden George Floyd’un ölümüyle ilgili bağımsız otopsi yaptırıldı. Buradan çıkan sonuç, resmi raporun aksine Floyd’un boğularak öldüğünü gösterdi.

George Floyd'un otopsi raporu: Nefessiz kalarak hayatını kaybetti

Minnesota eyaletinde gözaltına alınırken maruz kaldığı polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden George Floyd ‘un boğulma sonucu öldüğü açıklandı.

Floyd’un ailesi tarafından yaptırılan ve basına açıklanan özel otopsi raporunda, Floyd’un “sürekli baskı sonucu nefessiz kalarak (asfiksi) hayatını kaybettiği” sonucuna varıldığı kaydedildi.

Daha önce yine polis şiddetiyle hayatını kaybetmiş Eric Garner’ın cesedini de inceleyen bir doktorun yaptığı otopsi sonucuna göre, polis memurlarının baskısı sonucu Floyd’un beynine giden kan kesildi ve nefes alması imkansız hale geldi. Yetkili, Derek Chauvin’e karşı üçüncü derece cinayet suçlamasının birinci derece cinayete yükseltilmesini ve diğer polisin de suçlanmasını istedi.

Floyd’un önotopsi raporunda nefessiz kalma veya boğulmayı destekleyen bir delil bulunamadığı belirtilmiş ve kalp rahatsızlığı ve varsa kanındaki alkol veya uyuşturucu maddenin de katkısı olabileceği öne sürülmüştü.