"Genişletilmiş yasaklar geliyor, tam kapanma başlayacak"

Gazeteci Candaş Tolga Işık sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda önümüzdeki hafta daha geniş kapsamlı koronavirüs tedbirlerinin geleceğini belirtti.

Koronavirüs salgınının boyutu ülkemizde her geçen gün artmaktayken, iktidarın almış olduğu tedbirler tartışılmaya devam ediyor. Salgının başından bu yana ilk kez açıklanan vaka sayıları 30 bine dayanmış durumda. Dün Türkiye’de 174 ölümle, bakanlığın açıkladığı en yüksek koronavirüs vefat sayısı kaydedildi.

Sağlıkçılar, uzmanlar ve halkın büyük bölümü ‘tam kapanma’ çağrısı yaparken, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’da bugün “tedbirleri genişletmeye mecburuz” açıklaması yaptı.

Gazeteci Candaş Tolga Işık ise sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, Pazartesi toplanacak Bakanlar Kurulu gündemine daha genişletilmiş yasaklar geleceğini duyurdu ve “Muhtemelen ikinci aşamada haftasonu TAM kapanma başlayacak.” ifadelerini kullandı.

Işık’ın o paylaşımı şöyle:

“Pazartesi Bakanlar Kurulu gündemine daha genişletilmiş yasaklar gelecek. Muhtemelen ikinci aşamada haftasonu TAM kapanma başlayacak. Ne zaman başlar ya da genişletilir hükümet karar verecek ama bir şekilde tam kapanma da dahil daha kapsamlı sınırlandırmalar artık kaçınılmaz.”