General Hatemi: ABD terörü karşısında bütün dünya sorumludur

İran Savunma Bakanı General Emir Hatemi, ABD’nin hava saldırısı ile hayatını kaybeden Kasım Süleymani’nin ölümüne ilişkin konuştu

General Hatemi: ABD terörü karşısında bütün dünya sorumludur

İran Savunma Bakanı General Emir Hatemi, İran Hava Kuvvetleri eski komutanı General Mansur Settari’nin ölümünü 25. yıldönümü anma töreninde yaptığı konuşmasında ‘İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’ni suikastinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve bütün dünyanın bu suikaste karşı durması gerektiğini’ söyledi.

İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Genel Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ABD tarafından Bağdat Uluslararası Havaalanı’nda gerçekleştirilen saldırıyla hayatını kaybetmişti.

“BU CİNAYET ABD’NİN ÇARESİZLİĞİNİ YANSITIYOR”

General Hatemi, “Bir üst düzey komutanın, komşu ülkenin resmi daveti üzerine gittiği ülkede ev sahibi ile birlikte suikastine emredilmesi uluslararası yasalara aykırıdır. Böyle bir cinayet tarihte hiç bir zaman işlenmemiştir. Bu cinayet ABD’nin çaresizliğini yansıtır. ABD Başkanı suikast emri veriyor, sorumluluğuna da üstleniyor ve bu savaş suçunu kendi adına kaydediyor. Eğer bu kibirli cinayete güçlü cevap verilmezse, düşman benzer cinayetleri işleyecektir.” ifadelerini kullandı.

General Süleymani’nin ABD emperyalizmine karşı ‘direniş ekseninde mücadele ettiğini ve IŞİD terör örgütünün yok edilmesindeki katkılarına’ işaret eden General Hatemi şöyle dedi: Aslında IŞİD yok edilmeyecekti, zira bu örgütü Amerikalılar kurmuştu ve kalmaları gerekiyordu, fakat direniş ekseni emperyalizmin kumpaslarını boşa çıkardı.