'Genelge beni bağlamaz' demişti, 24. kez ceza kesildi: Bu maskeyi bana kimse taktıramaz

İş yerinde maske takma zorunluluğunun olmadığını belirten yazıyla birlikte içeriye müşteri de alınca polisle tartışan şahıs, "Bu maskeyi bana kimse taktıramaz" diyerek suç duyurusunda bulundu.

'Genelge beni bağlamaz' demişti, 24. kez ceza kesildi: Bu maskeyi bana kimse taktıramaz

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde 13 yıldır tantuni dükkanı işleten Erkan Cinbir, koronavirüsün olmadığını iddia ederek tedbirlere uymadı. İş yerinde de maske takma zorunluluğu olmadığını söyleyen Cinbir, şikayet üzerine gelen polislerle tartıştı.

23 kez kurallara uymayarak ceza yiyen Cinbir, bu sabah da Çaycuma Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu. Koronavirüsün olmadığını, insanların maske deneyi yapmak suretiyle zarar gördüğünü iddia eden Cinbir, suç duyurusu öncesinde açıklamada bulundu.

İş yerinin girişine, “Burada maske takmak zorunlu değildir, içeride de yemek yiyebilirsiniz” yazısını da indirmeyen Cinbir, kesilen cezalara itiraz etmek için Çaycuma Adliyesi’ne gitti. Maske takmadan adliyeye giren Cinbir, çıkışta polis ekiplerince karakola götürüldü. Cinbir hakkında maske takmadığı gerekçesiyle tutanak tutuldu. 24’üncü cezasını alan Cinbir, cezaların yasal dayanağı olmadığını iddia etti. Mücadelesine devam edeceğini ifade eden Cinbir, “Adliyeden çıktık ve bu süreçte polislerle karşılaştık. Maskeyle ilgili karakola götürdüler. 24’üncü cezamızı da yemiş olduk. Suç duyurusunda bulundum” dedi.

Maske takma zorunluluğuna uymadığı gerekçesiyle 24. kez ceza yiyen Erkan Cinbir, çıkışta “Vakit harcıyorlar. Biz gerekli başvurularımızı, şikayetlerimizi yaptık. Biz işimize geri döneceğiz. Hayatın olağan akışına devam edeceğiz. 24. cezamız da hayırlı olsun. Allah kerim. Biz yasalara inanıyoruz, adalete, hukuka güveniyoruz” diyerek iş yerine gitti.