Gençlikten MEB'e yanıt: Çocuklar reklam ve sömürü malzemesi değildir!

Gençliğin liselerde gericiliğe ve piyasacılığa karşı mücadele örgütü Sosyalist Liseliler'den, MEB'in ‘EBA Mobil Destek Aracı’nın tarlanın kenarında bulunduğu fotoğrafıyla yaptığı paylaşımına yanıt geldi.

Gençlikten MEB'e yanıt: Çocuklar reklam ve sömürü malzemesi değildir!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından, çocuk işçiliğinin meşrulaştırıldığı  ‘EBA Mobil Destek Aracı’nın tarlanın kenarında bulunduğu fotoğrafıyla, “Şanlıurfa’da hafta sonu tatilinde ailelerinin yanında tarlada vakit geçiren öğrenciler” ifadelerinin yer aldığı paylaşımına gençliğin liselerde eşitlik ve özgürlük mücadelesini sürdüren örgütü Sosyalist Liseliler’den açıklama geldi.

Sosyalist Liseliler tarafından yapılan açıklamada, “Çocuklar reklam malzemesi de sömürü malzemesi de değildir! MEB, algı oyunlarını ve bu sahtekarlığı bırakmalıdır. Eğitimi batırmasının, gerici tarikat ve cemaatlerle yaptığı protokollerin, eğitimi piyasaya açmasının hesabını vermelidir!” denildi.

Sosyalist Liselilerin açıklamasının tamamı şöyle:

Çocuklar Reklam ve Sömürü Malzemesi Değildir!

Çocuk işçilik ülkemizin acı bir gerçeği olarak yükselirken MEB’in ise bu acı gerçeği çarpıtması tam anlamıyla bir yüzsüzlüktür. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Bakanlığa ait ‘EBA Mobil Destek Aracı’nın bir tarlanın kenarında bulunduğu sıradaki fotoğrafı kullanıldı ve fotoğraf “Şanlıurfa’da hafta sonu tatilinde ailelerinin yanında tarlada vakit geçiren öğrenciler” ifadeleriyle paylaşıldı.

Düzenin ve AKP’nin ülkemizi düşürdüğü ekonomik kriz, gelir eşitsizliği gibi durumlar küçük yaşlarda çocukları çalışmaya itiyor. Ülkemizde insan haklarının hiçe sayıldığı gün be gün yüzümüze çarpıyor. Vaktini oyun oynayarak, okuyarak geçirmesi gereken çocuklar tarım patronlarının kârı için çalışmak zorunda bırakılıyor. Bu düzen bir yanda aileleriyle birlikte yaz aylarının keyfini çıkarmak için ünlü tatil yerlerine giden çocuklar, diğer yandaysa oyun oynaması gereken çocukların aileleriyle yaz sıcağının altında çalıştığı bir eşitsizliği yaratıyor.

Tarım patronlarını zenginleştirmek için çocuklara yapmaması gereken işi yaptıran işte bu düzendir. Bu düzenin temsilcisi olarak da AKP’nin, topluma imkanı olmayan çocukların ayağına kadar gidiyoruz görüntüsü vermesi sahtekarlığını ise hep birlikte görüyoruz.

Meslek liselilerini sömürü merkezleri haline getiren, eğitimi tam boy paralı hale getiren ve gençliği patronların kucağına iten sizlere soruyoruz!

Stajlarda yaralanan ve iş cinayetine kurban giden arkadaşlarımız iş yerlerinde vakit mi geçiriyordu? Hayır! İşyerlerinde temsilcisi olduğunuz patronlar tarafından sömürülüyor ve siz de arkadaşlarımızın hayatları yerine patronların zenginliğini seçiyorsunuz!

Sosyalist Liseliler olarak çağrımızdır!

Çocuklar reklam malzemesi de sömürü malzemesi de değildir!

MEB, algı oyunlarını ve bu sahtekarlığı bırakmalıdır. Eğitimi batırmasının, gerici tarikat ve cemaatlerle yaptığı protokollerin, eğitimi piyasaya açmasının hesabını vermelidir!

Liseli gençlik düzene ve AKP’ye karşı eşitlik ve özgürlük mücadelesini yükseltmelidir!

Sosyalist Liseliler