"Gençliğe sus payı işlemez!"

Geçtiğimiz gün Meclis'te KYK borçlarını yapılandırmayı öngören madde, Meclis Plan ve Bütçe komisyonunda kabul edildi. Buna göre; KYK borçlarının 18 ay taksitle ödenmesi öngörülüyor. 

Geçtiğimiz gün Meclis’te KYK, SGK ve vergi borçları ile köprü ve trafik cezalarını yapılandırmayı öngören madde, Meclis Plan ve Bütçe komisyonunda kabul edildi.

Buna göre; KYK borçlarının 18 ay taksitle ödenmesi öngörülüyor.

Gençlerden ise AKP’nin bu adımına, ‘Gençliğe sus payı işlemez’ tepkisi geldi.

TKH Gençliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada “Gençliğe Sus Payı İşlemez! KYK Borçlarını Silin!” denildi.

O açıklama şöyle:

“Gençliğe Sus Payı İşlemez! KYK Borçlarını Silin!

Türkiye’de gençliğin yükselttiği parasız, eşit eğitim ve KYK borçlarının silinmesi mücadelesine sermaye iktidarının yanıtı borçların yapılandırılması olarak verildi. Meclis Plan ve Bütçe komisyonunda vergi ve borçların yapılandırılmasına yönelik madde kabul edildi, 5 milyon insanı ilgilendiren KYK borçları da yapılandırılma kapsamına alındı.

Alınan bu karar açıkça ortaya koymaktadır ki AKP iktidarı ve düzen partileri, gençliği hiç mi hiç anlamamaktadır.

Gençlik, sermaye düzeninden ve AKP iktidarından borçların taksitlendirilmesini ve peşin ödeme durumunda indirim uygulanmasını istememektedir. Gençlik sermaye düzeninden yardım dilenmemekte, insanca yaşamın koşulu olan eğitimin her koşulda ücretsiz olmasının kavgasını yükseltmektedir!

Gençlik okumak için borç batağına girerken, çalışmak zorunda kalırken, gençliğin geleceksizlik ve işsizlik sorunu her geçen gün yükselirken, AKP iktidarı tüccar mantığıyla borçların peşine düşmüş ve “ne koparırsam kardır” diyerek borçları yapılandırmıştır.

AKP iktidarı ve düzen partilerinin gerçek yüzü ise gençlik tarafından görülmek zorundadır. Hiçbiri eğitimin her koşulda ücretsiz verilmesi gerektiğini söylememektedir, hiçbiri gençliğin geleceksizlik ve işsizlik sorununa gerçek çözümler getirmemektedir, hiçbiri eğitim sisteminin sektöre dönmesine ses çıkarmamakta ve her yerde türeyen özel okulları sorgulamamaktadır.

Atılan bu adım gençliğin yaşamında bir iyileştirme yaratmayacak, geleceksizlik, yoksulluk ve işsizlik sorununu hafifletmeyecektir.

Gençlik, işsizlik, yoksulluk ve geleceksizliğe karşı mücadelesini yeni bir ülke kavgasıyla birleştirmek zorundadır!

TKH Gençliği olarak “Parasız ve Eşit Eğitim İçin Mücadeleyi Yükseltelim” çağrımızı yineler ve tüm gençliği mücadeleye güç katmaya çağırırız!

Tüm Özel Okul ve Yurtlar Kamulaştırılmalıdır!

KYK Borçları Silinmelidir!

Uzaktan Eğitimdeki Eşitsizlikler Giderilmelidir!

TKH Gençliği”