Gençlerden Sofuoğlu'nun üniversiteler için kullandığı 'fuhuş evi' sözlerini destekleyen İSEDER'e yanıt: Haddini bil!

"Bu kuşak gericiliğe ve işbirlikçiliğe müsaade etmeyecektir, AKP ağzıyla konuşup gençliği zehirlemenize izin vermeyecektir. Şeriatçı düşüncelerinize de, değerler adı altında memleketi sürüklemek istediğiniz karanlığa da izin vermeyeceğiz!"

Gençlerden Sofuoğlu'nun üniversiteler için kullandığı 'fuhuş evi' sözlerini destekleyen İSEDER'e yanıt: Haddini bil!

İstanbul Üniversitesi TKH Gençliği tarafından, geçtiğimiz günlerde yandaş Akit TV’de katıldığı programda üniversiteler için ‘fuhuş evi’ diyen sözde profesör Ebubekir Sofuoğlu’na destek açıklaması yapan İstanbul Edebiyat Derneği’ne (İSEDER) yanıt açıklaması geldi.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih ve Felsefe bölümlerinden profesörlerin de yönetiminde bulunduğu İSEDER isimli dernekten yapılan açıklamada, “Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun ve hakikatin yanında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.” ifadeleri kullanılmıştı.

Bunun üzerine İstanbul Üniversitesi TKH Gençliği tarafından yapılan açıklamada, “Gerici iklimden yararlanarak Türkiye’deki üniversitelere birer parazit gibi yerleşen sizlerin üniversitelerde barınamayacağı açıktır. Gerici ideolojinizi dinlemek istemeyen öğrencilerin derse girmemesinden şikâyet eden sizler, yarın o üniversite kapılarından giremeyecek olanlarsınız.” ifadelerine yer verildi.

“Sofuoğlugillere geçit vermeyeceğiz! İSEDER haddini bil!” başlıklı açıklamanın tamamı şöyle:

“Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında üniversitelere dair “fuhuş evidir” diyerek, fikrini beyan ettiğini ileri süren Ebubekir Sofuoğlu büyük bir tepkiyle karşılaşmıştı. Tepkilerin ardından “sözlerim yanlış anlaşıldı, üniversitelerden değil, apartlardan bahsediyorum” demişti.

Bu olayın sonrasında Ebubekir Sofuoğlu’nu savunarak gericiliğe çanak tutmak isteyenler bir saf oluşturdu. Dün İstanbul Edebiyat Derneği (İSEDER) adıyla, İstanbul Üniversitesi’ne bağlı, içinde akademisyenlerin de bulunduğu bir yapı Sofuoğlu’na desteğini göstererek “Değerlerimizin düşmanı çevrelerin değirmenine su taşıdıklarının farkında değildirler. Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun ve hakikatin yanında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.” açıklaması yaptı.

Yeşil Kuşak ve Büyük Ortadoğu projeleriyle üniversitelerde kendilerine yer bulanlar; değerlerimizin düşmanı söylemine sarılarak gerici ve biatçı düşünceleri savunmaktadır. Bizler biliyoruz ki Yeşil Kuşak İslam projelerini de, Komünizmle Mücadele Dernekleri’ni de emperyalistler başlatmıştır. Emperyalistlerin eğitim programını üniversitelere dindar ve kindar nesil projesiyle uygulamaya çalışanlar bize değerden, “dış odaklardan” bahsetmesin.
Üniversitelere AKP eliyle rektörler atanırken, solcu öğrencilere karşı faşist unsurlar ve gericiler saldırırken ağzını açamayanlar; biz gençlere değerlerden bahsetmesin.

Üniversiteler niteliksiz hâle sokulurken, üniversite öğrencisi pandemi döneminde derslere girecek imkân bulamazken sesini yükseltmeyenler bize değerlerden bahsetmesin. Biz üniversite öğrencileri biliyoruz ki bu memleketin değerleri sizin gerici öğretileriniz değil; bağımsızlık, aydınlanma mücadelesi, anti-emperyalizm ve emekçi halk için mücadele etmektir. Gerici iklimden yararlanarak Türkiye’deki üniversitelere birer parazit gibi yerleşen sizlerin üniversitelerde barınamayacağı açıktır. Gerici ideolojinizi dinlemek istemeyen öğrencilerin derse girmemesinden şikâyet eden sizler, yarın o üniversite kapılarından giremeyecek olanlarsınız.

Bugün Sofuoğlu’na yaptığınız destek açıklamaları, yarın sizlerin de üniversitelere alınmayacağınız korkusundan ileri gelmektedir. Korkmaya devam edin. Türkiye’de aydınlanma mücadelesini tarihten devralarak sürdüren bir kuşak mevcuttur. Bu kuşak gericiliğe ve işbirlikçiliğe müsaade etmeyecektir, AKP ağzıyla konuşup gençliği zehirlemenize izin vermeyecektir.

Şeriatçı düşüncelerinize de, değerler adı altında memleketi sürüklemek istediğiniz karanlığa da izin vermeyeceğiz!

İstanbul Üniversitesi TKH Gençliği”