Gençlerden Engin Ardıç'a yanıt: Bizi kendinle karıştırma!

Ardıç gençlere, "Özgüvenleri de ‘tavan’ yapmış, küstahlık, saldırganlık, pervasızlık, şımarıklık ve arsızlık boyutlarına ulaşmıştır. Bunların oyları nasıl alınır? Bol bol ‘bedava megabayt’ dağıtmak tek çıkar yol gibi!" diye hakaretler yağdırmıştı.

Gençlerden Engin Ardıç'a yanıt: Bizi kendinle karıştırma!

Burjuva siyasetinin ‘oy deposu’ olarak gördüğü gençlere Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç, bugünkü köşe yazısında hakaretler yağdırmıştı.

Ardıç’ın tepkisinin ardında yatan sebebin, gençlerin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın YKS öğrencileri ile yayınında “Oy moy yok” yorumları yazmaları ve Erdoğan’ın videosuna ‘dislike’ (beğenmeme) ifadesi bırakmaları olduğu malum.

Ardıç gençlere, “Özgüvenleri de ‘tavan’ yapmış, küstahlık, saldırganlık, pervasızlık, şımarıklık ve arsızlık boyutlarına ulaşmıştır. Bunların oyları nasıl alınır? Bol bol ‘bedava megabayt’ dağıtmak tek çıkar yol gibi!” diye hakaretler yağdırmıştı.

Gençlerden Ardıç’a “Engin Ardıç Bizi Kendinle Karıştırma!” yanıtı geldi.

Sosyalist Liseliler yayımladığı açıklamada, “Ardıç, 18 yıldır kimin iktidarda olduğunu ve kimin böyle bir gençlik modelini yarattığını görmeyecek kadar kör müdür? İktidar, eğitim sistemini 18 yıldır kevgire çevirerek, gençliği geleceksizlik ve işsizlikle baş başa bırakarak gençliği bu çukura itmemiş midir?” diye sordu.

Açıklamada, “Kendi kalıplarınıza yani dindar ve kindar bir nesil kalıbına sığmayan gençliği, apolitiklik çamuruna itmeye çalışan AKP’nin kendisidir. Bugün tepkili oldukları YKS’ye giren kuşak, AKP’den başka bir iktidar görmemiştir. Öyleyse bugün gençliğin bu tip bağımlılıklara düşmesinin sebebi siz ve sizin düzeninizdir, başka suçlu aramaya gerek yoktur!” ifadelerine yer verildi.

“Engin Ardıç bizi kendinle karıştırma! Gençlik kendisini, senin kalemini sattığın gibi, AKP’ye satmaz!” denilen açıklamanın tamamı şöyle:

Engin Ardıç Bizi Kendinle Karıştırma!

Bugün bir yandaş gazeteci daha ‘ Z Kuşağı’ üzerinden gençliğin YKS’ye olan tepkilerine hakaretle cevap verdi.

Engin Ardıç isimli AKP yandaşı gazeteci bugün yayımlanan köşe yazısında bu ülkenin geleceği olan gençliğe, bizlere, hakaretler yağdırmıştır. Gençliği uyuşturucu, bilgisayar ve sosyal medya bağımlısı olarak gösteren Ardıç, 18 yıldır kimin iktidarda olduğunu ve kimin böyle bir gençlik modelini yarattığını görmeyecek kadar kör müdür? İktidar, eğitim sistemini 18 yıldır kevgire çevirerek, gençliği geleceksizlik ve işsizlikle baş başa bırakarak gençliği bu çukura itmemiş midir?

Kendi kalıplarınıza yani dindar ve kindar bir nesil kalıbına sığmayan gençliği, apolitiklik çamuruna itmeye çalışan AKP’nin kendisidir. Bugün tepkili oldukları YKS’ye giren kuşak, AKP’den başka bir iktidar görmemiştir. Öyleyse bugün gençliğin bu tip bağımlılıklara düşmesinin sebebi siz ve sizin düzeninizdir, başka suçlu aramaya gerek yoktur!

Yandaş Engin Ardıç, bizleri kendisiyle karıştırmakta ve şöyle demektedir: “Bunların oyları nasıl alınır? Bol bol ‘bedava megabayt’ dağıtmak tek çıkar yol gibi!”.

Engin Ardıç bizi kendinle karıştırma! Gençlik kendisini, senin kalemini sattığın gibi, AKP’ye satmaz! Gençliğe olan bu öfkenin ve ‘cahil’ gibi yakıştırmalarının sebebini biliyoruz. Her ne kadar gençliğin beynini ‘’uyuşturup’’ apolitikliğe ve kendi ‘dindar ve kindar’ kalıplarınıza hapsetmeye çalışsanız da gençlik sizin kalıplarınıza sığmayarak düzeninize karşı sesini yükseltmektedir. Biliyoruz ki Engin Ardıç’ı da diğer yandaşları da bu öfkelendirmektedir.

Aynı zamanda gençlikten sosyal medyayı alsak intihar eder diyen Ardıç, bu sene sınavdan dolayı iki arkadaşımızın intihar ettiğini bile bile utanmadan bunları söyleyebiliyor.

Engin Ardıç, insanların intihar etmesi için bir şeylerin alınmasına gerek yoktur, kendinizi sattığınız düzeniniz zaten başlı başına insanları umutsuzluğa, karamsarlığa ve intihara itmektedir!

Sosyalist Liseliler olarak tüm liseli gençliğe çağrımızdır: Bizler AKP’nin ve bu düzen yardakçılarının böylesi tehdit ve hakaretlerini işitmek zorunda değiliz. Bu düzen bizlere geleceksizlik, gericilik, işsizlik ve sömürüden başka bir şey verememektedir. Ne biz ne gençliği olduğumuz ülkemiz bu düzene mahkum değildir. Tüm sıra arkadaşlarımızı umudu ve aydınlık bir gelecek mücadelesini yükseltmeye, hep birlikte mücadele vermeye çağırıyoruz!

Sosyalist Liseliler