Gelecek Partisi ve DEVA Partisi Cumhur İttifakı'na çağrıldı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, iki partiye "Yapacakları en iyi iş, bir an evvel Cumhur İttifakına iltica ve iltihak etmek olur" ifadeleriyle çağrı yaptı.

Gelecek Partisi ve DEVA Partisi Cumhur İttifakı'na çağrıldı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, DEVA Partisi’ni kuran Ali Babacan ve Gelecek Partisi’ni kuran Ahmet Davutoğlu’na Cumhur İttifakı’na katılmaları için çağrıda bulundu.

Beyaz Gazete’den Pınar Işık Ardor’un sorularına yanıt veren Yalçın, “Gelecek ve DEVA partilerinin geleceğini nasıl görüyorsunuz? Kimden oy geçişi olabilir? Cumhur ittifakından mı Millet ittifakından mı?” sorusu üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Teşbihte hata olmaz. Yaz gelecek, yonca bitecek de bunlar yiyecek öyle mi? Ayrıca artık siyasette de iklim değişikliği var. Politikanın yeni dinamiklerine göre bunların halk nezdinde itibar kazanma şansları yok. Yapacakları en iyi iş, bir an evvel Cumhur İttifakına iltica ve iltihak etmek olur. Uzun vadede zaten şimdinin kimi muhalifleri de yelkenleri indirip bizim limanlarımıza yanaşacak. Cumhur İttifakı giderek daha büyüyecek ve bütün siyaset limanlarına hâkim ve kalıcı olacak.”