Geçiş garantili köprüde cezalar bitmiyor

Osmangazi Köprüsü’ndeki sorunlar devam ediyor. CHP'li vekil Tarhan yönelttiği bir dizi soru önergesiyle konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Geçiş garantili köprüde cezalar bitmiyor

Osmangazi Köprüsü’nde, araçlardaki Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) cihazlarını köprüdeki sistemin görmediğini iddia eden vatandaşlar aylar sonra gelen binlerce liralık cezalarla yüzleşiyor. Muhatap bulamayan araç sahipleri, cezanın da neye göre hesaplandığını bilmiyor.

CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Tahsin Tarhan, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yönelttiği bir dizi soru önergesiyle konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Tarhan, “İşletmeci firmanın gönderdiği her bir ceza tebligatı vatandaşta infiale yol açıyor. İcraya verilen dosya sayısı her geçen gün artmakta. Çoğu vatandaş cezalı geçiş yaptığını yapılan gecikmiş tebligatlarla öğrenmekte. Osmangazi Köprüsü ve bağlantı yollarındaki cezalı geçişlerde öyle rakamlarla karşılaşıyoruz ki, insan hayretler içinde kalıyor. 250 liralık ceza 5 ayda 1250 lira oluyor. Adamın kamyonu 55 bin lira, hakkında 145 bin lira ceza düzenleniyor. Kamyoncu esnafı perişan” dedi.

”İŞLETMECİ FİRMA VATANDAŞA TEFECİ FAİZİ Mİ UYGULUYOR?”

Kamuoyuna artarak yansıyan şikayetleri sıralayan Tarhan sözlerine şu şekilde devam etti:

“En önemli mesele şüphesiz ki sözleşmedeki faiz oranı. İşletmeci firmanın geçiş cezalarında uyguladığı faiz oranı devletin yasal faiz oranının ne kadar üstünde? Bu sorunun acilen cevaplanması lazım. İddia edildiği gibi tefeci faizi mi uyguluyor işletmeci firma? Peki, Bakanlık bu uygulamaya hangi gerekçeyle onay verdi? Ayrıca cezalı ödemelerde faizin silinip silinmediğini meselesi de önemli. İşletmeci firmanın ödemelerde hiçbir şekilde indirim yapmaması ve vatandaşa karşı acımasız bir ceza tarifesi ile faiz oranı işletmesi kabul edilemez”