‘Geçinemiyorum diyenlerin maaşları düşürülsün’ diyen şeyh: Naylon faturadan hapis yatmış

Pek çok kamu kuruluşu etkinliğinde boy gösteren ve "Mevlevi şeyhi" diye tanıtılan Özbağ, “sahte fatura düzenlemek"ten hapis yatmış.

‘Geçinemiyorum diyenlerin maaşları düşürülsün’ diyen şeyh: Naylon faturadan hapis yatmış

“Geçinemiyoruz diyenin maaşını düşürmek sünnettir” ifadeleriyle gündeme gelen ‘Mevlevi tarikatı şeyhi’ Mustafa Özbağ’ın 2016 yılında naylon faturadan hapis yattığı ortaya çıktı.

Sendika.org’da yer alan habere göre, Çanakkale’de yıllardır resmi organizasyonlarda başmisafir olan “Mevlevi Üstadı” Mustafa Özbağ, Aralık 2016’da sahte fatura düzenlemek suçundan tutuklanarak Metris Cezaevine gönderilmiş.

Bursa Osmangazi Belediyesi’ne ait Karabaş-i Veli Tekkesi’nde görev yapan Mustafa Özbağ hakkında Bursa 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “sahte fatura düzenlemek” suçundan 18 ay ile 3 yıl arasında hapis cezası talebiyle dava açıldı.

2003 yılında kapanan bir firmanın faturalarını yıllarca usulsüz olarak kullandığı tespit edilen Özbağ, mahkemede suçlamaları kabul etmedi. Ancak, bilirkişi raporu ve tanıkların beyanlarına göre, sahte fatura tanzim ettiği belirlenen Mustafa Özbağ’a mahkeme heyeti 60 ay hapis cezası verdi ve Yargıtay’ın kararı onamasının ardından tutuklanarak Metris Cezaevine yollandı.

Özbağ hakkında 2003 ve 2004 yıllarında aynı suçlamalardan açılan davalar ise zaman aşımı sebebiyle düştü.

YURTDIŞINA KAÇARKEN YAKALANMIŞ

Çanakkale Matbuat’ın haberine göre, hakkında kesinleşmiş 60 ay hapis cezası nedeniyle yurtdışına kaçmak isterken Atatürk Havalimanı’nda polis tarafından yakalandığı açıklanan Mustafa Özbağ, Çanakkale ile yakın ilişkileri olan bir isim. Uzun yıllardır her sene özellikle valilik organizasyonlarında başmisafir olarak ağırlanan Özbağ, Tasavvuf Vakfı Çanakkale Bölge Temsilciliği ve Gelibolu Mevlevihanesi ile ÇOMÜ Kültür ve Sanat Evi olarak kendilerine tahsis edilen Fevzipaşa Mahallesindeki eski Ermeni Kilisesinde faaliyet gösteren ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu’nun “üstadı” konumunda.

Çanakkale’de gerçekleştirilen farklı etkinliklerde sık sık halkın karşısına çıkan Özbağ, Çanakkale Valiliği tarafından Gelibolu Mevlevihanesi’nde düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine, Ramazan aylarında yine aynı yerde gerçekleştirilen geleneksel iftar buluşmalarına, Kurtuluş Savaşı’nda oluşturulan Mevlevi Alayı anısına yapılan sembolik yürüyüş ile Mevlana ve Hoşgörü Yürüyüşü gibi çeşitli etkinlik ve söyleşi ile semah grubu gösterilerine katılıyor, daha doğrusu organize ediyordu.