Gebze Gençlik Merkezi'nde gericilik: 'Şortlusun, bakışlar değişiyor'

Gebze'de Bakanlığa bağlı Gençlik Merkezi Kütüphanesi'ne giden genç bir kadın "Bir daha kütüphaneye şortla gelmemesi' konusunda uyarıldı.

Gebze Gençlik Merkezi'nde gericilik: 'Şortlusun, bakışlar değişiyor'

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 20 yaşındaki M.U. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gebze Gençlik Merkezi kütüphanesinde giydiği şort nedeniyle gerici tacize uğradı.

Ders çalışmak için Gebze Gençlik Merkezi’ne giden genç kadın, “şortlu olduğu” gerekçesiyle kütüphaneye alınmadığını dile getirdi.

Yaşadığı olayı sosyal medya hesabında paylaşan genç kadın şu sözleri kaydetti:

“Ders çalışmak için kütüphanesini kullandığım @GSB_GebzeGM giymiş olduğum kıyafeti(ŞORT) uygunsuz bulunduğundan ötürü giymemi talep etti. Kapalı bi ortam olduğunun ve burasının @GSB_Kocaeli bağlı bulunduğunu şort giymenin rahatsız edici olduğunu ve insanların bakışlarının degiştiğini söylediler.”

“DUR DEYİN ARTIK!”

“20 yaşında genç bir kadın olarak onlara bunun rahatsız edici birşey olmadığını, normal olduğunu, üstüne benim kişisel tercihlerime karıştıklarını dile getirmeme rağmen ısrarla giymemem gerektiğini söylediler. Kadınlara yapılan psikolojik baskılara Dur deyin artık! Istediğimizi giyebiliriz kimse tercihlerimize kısıtlama getiremez!”