Gazi'de İbrahim Gökçek'i uğurlamak isteyenlere polis saldırısı

Hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için Gazi'de yapılmak istenen yürüyüşe polis engel oldu. Polis Gazi Cemevi çevresinde bekleyenlere ve cemevi içerisinde bulunanlara da saldırdı.

Gazi'de İbrahim Gökçek'i uğurlamak isteyenlere polis saldırısı

323 gün sürdürdüğü ölüm orucunun ardından hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazesini  Gazi Cemevi’nden uğurlamak isteyenler polis saldırısıyla karşılaştı.

Sabah saatlerinden itibaren Gazi Mahallesi’ni ve cemevinin önünü abluka altına alan polis, cemevi önünde cenaze için bekleyenlere biber gazı ile saldırdı. Müdahale sırasında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

CEMEVİ İÇİNE DE GAZ

Pirha‘nın haberine göre polis bu saldırının ardından cemevi içine de gazlı müdahalede bulundu. Bu müdahale sonrası Gökçek’in ailesi başta olmak üzere onlarca yurttaş, cemevi içinde mahsur kaldı.

Gazi Cemevi başkanı Hıdır Karataş, yetkililerle yaptıkları görüşmelerin sonuçsuz kaldığını belirtirken “İstedikleri sadece cenaze aracına kadar İbrahim Gökçek’i taşımak” diyerek, yaşanan engellemeye tepki gösterdi.