Gaziantep’te şüpheli ölüm: Genç kadın 4. kattan düştü

Ehliyetsiz ve alkollü araç kullanırken çarptığı bir kadının ölümüne neden olduktan sonra serbest bırakılan ve bir iş adamının oğlu olan Mehmet Kaplan’ın şimdi de genç kadının ölümünden şüpheli olduğu anlaşıldı.

Gaziantep’te şüpheli ölüm: Genç kadın 4. kattan düştü

Gaziantep’te ehliyetsiz ve alkollü araç kullanırken çarptığı Zeynep Berna Atay’ın ölümüne neden olduktan sonra adli kontrol kararıyla serbest bırakılan ve iş adamı Bileç Kaplan’ın oğlu olduğu söylenen Mehmet Kaplan şimdi de genç bir kadının ölümünde şüpheli.

Dün akşam üzeri Gaziantep Batıkent Mahallesi’ndeki bir apartmanın 4. katındaki bir daireden 17 yaşındaki genç kadın düşerek hayatını kaybetti. Dairenin iş adamı Bileç Kaplan’ın oğlu Mehmet Kaplan’a ait olduğu ortaya çıktı. Genç kadının Mehmet Kaplan’ın kız arkadaşı Duygu Delen olduğu iddia ediliyor. Olaydan sonra Mehmet Kaplan gözaltına alındı.

Gaziantep Kolej Vakfı’nda öğrenci olduğu öğrenilen 17 yaşındaki Duygu Delen’in balkondan düşmesi üzerine Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın inceleme başlattığı öğrenildi.

Öte yandan hayatını kaybeden genç kadın Duygu Delen’in ve şüpheli Mehmet Kaplan’ın olayın yaşandığı binaya birlikte giriş yaptıklarının görüntüsü de bulunuyor.

DAHA ÖNCE DE BİR ÖLÜME NEDEN OLUP SERBEST BIRAKILMIŞ

Gaziantep’te 2019 yılının başlarında 25 Aralık Devlet Hastanesi istikametine seyreden Mehmet Kaplan idaresindeki otomobil, Masal Park Durağı yaya geçinde yürüyen 35 yaşındaki Zeynep Berna Atay’a çarpmıştı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre aşırı hızlı olan araç, Atay’a çarptıktan 120 metre sonra yol kenarındaki bir ağaca da çarpıp kökünden sökmüş, ardından tramvay korkuluklarını devirip, tramvay hattına girerek durabilmişti. Kaplan’ın ehliyetsiz ve 210 promil alkollü olduğu belirlenmişti.

Berna Atay olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü Mehmet Kaplan hava yastıkları sayesinde yara almadan kurtulmuştu. Mehmet Kaplan çıkarıldığı mahkemede ikametinin sabit olması, kaçma şüphesinin bulunmaması ve öğrenci olması nedeniyle tahliye edilmişti.

Mahkeme sanığın adli kontrol şartı ve bulunduğu ikametten ayrılmaması şartı ile tutuksuz yargılanmasına karar vermişti.