Gazetecilerin tutuklanmasına karar verildi

Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen gazeteciler MA'dan Adnan Bilen ve Cemil Uğur ile birlikte Jinnews muhabiri Şehriban Abi ve Gazeteci Nazan Sala hakkında tutuklama kararı verildi.

Gazetecilerin tutuklanmasına karar verildi

Jinnews muhabiri Şehriban Abi, gazeteci Nazan Sala ile Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Adnan Bilen, Cemil Uğur ile Yeni Yaşam gazetesi dağıtımcısı Fehim Çetiner ve eski gazete dağıtımcısı Şükran Erdem hakkında tutuklama kararı verildi. Gazetecilerin haber kaynaklarıyla yaptıkları görüşmeler ise ‘suç’ sayıldı.

Van’da 6 Ekim’de evleri basılarak gözaltına alınan iki muhabir ve iki gazeteci, Şehriban Abi, Nazan Sala, Adnan Bilen, Cemil Uğur ile Yeni Yaşam gazetesi dağıtımcısı Fehim Çetiner ve eski gazete dağıtımcısı Şükran Erdem emniyet ifadelerinin tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edildi.

Savcılık ifadelerinin ardından “örgüt üyesi olma” suçlaması ile tutuklanmaya sevk edilen gazetecilerin, haber kaynakları ile yaptığı görüşmeler suç sayıldı.

Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen gazeteciler MA‘dan Adnan Bilen ve Cemil Uğur ile birlikte Jinnews muhabiri Şehriban Abi ve Gazeteci Nazan Sala hakkında tutuklama kararı verildi.