Gamze Yücesan Özdemir: Esneklik emekçiler adına bütün kazanımların kaybıdır

Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir "Esneklik emekçiler adına bütün kazanımların kaybıdır. Çok ciddi anlamda bütün kazanımların; ücretin, çalışma saatlerinin, sendikanın,  sosyal güvenliğin, hepsinin lağvedilmesidir. Dolayısıyla önümüzdeki çok ciddi bir tehdittir." değerlendirmesinde bulundu.

Gamze Yücesan Özdemir: Esneklik emekçiler adına bütün kazanımların kaybıdır

Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir Manifesto TV’de yayınlanan Kadın ve Ülke programında pandemi sürecindeki esnek çalışma dayatmasına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Bacaksız, pandemi sürecinde kadın emeği ve sağlık çalışanlarının konuşulduğu programda esnek çalışmaya ilişkin şunları kaydetti:

“Esneklik emekçiler adına bütün kazanımların kaybıdır. Çok ciddi anlamda bütün kazanımların; ücretin, çalışma saatlerinin, sendikanın,  sosyal güvenliğin, hepsinin lağvedilmesidir. Dolayısıyla önümüzdeki çok ciddi bir tehdittir. Ve bu konuyu bence çok basit değil, çok ciddi bir şekilde karşı durarak bir savunma hattı oluşturmak durumundayız. Yılların sınıf mücadelesinin kazanımlarının bir kalemde kenara atılmasıdır esneklik. Ve esneklikle el ele giden güvencesizliktir. Ne anlamda; işinize sahip olup olmadığınızı bilmiyorsunuz, yarın çalışıp çalışmayacağınızı bilmiyorsunuz, bu anlamda müthiş bir güvencesizlik demek ve esas itibari ile esneklikte en ciddi kadın emekçiler tehdit altındadır bugün. Ama bu resim çok net ortaya konulmalı. İş saati azaltılabilir, bunun savunusunu yaparız, yaşamak için daha çok zamanı da savunuruz ama esneklik böyle bir şey değil. Onun üzerine çok daha fazla düşünmek gerekiyor. Sermayenin çok ciddi tehdididir esneklik.”