Futbolu erkek oyunu ilan eden Melih Şendil, BeIN Sports'tan ayrıldı

BeIN Sports'ta maç sonu programında spiker Melih Şendil, futbolda kadınların yer almaması gerektiğini söylemiş; basketbolu da futbol gibi "erkek oyunu" ilan etmişti. Şendil, ayrılığın kendi isteğiyle gerçekleştiğini söyledi.

Futbolu erkek oyunu ilan eden Melih Şendil, BeIN Sports'tan ayrıldı

Katarlı BeInsports’un maç sonu programında spor yorumcusu ve spiker Melih Şendil, futbolda kadınların yer almaması gerektiğini söylemiş; basketbolu da futbol gibi “erkek oyunu” ilan etmiş, “kadınlar voleybol oynasın” demişti.

beIN Sports, “Kadınlar futbolda olmamalı. Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam” sözleriyle tepki çeken spiker Melih Şendil ile yollarını ayırdı. Şendil, ayrılığın kendi isteğiyle gerçekleştiğini söyledi.

Real Madrid’in giydiği pembe forma üzerine de “yorum”larda bulunan spiker Şendil, “Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama benim şahsi düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu” ifadelerini kullanmıştı.

Gelen tepkiler üzerine Şendil, özür dilediği paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Cinsiyet ayrımcılığına her zaman kati bir şekilde karşı çıkan beIN SPORTS ailesinin yani sıra, başta tüm kadınlardan ve izleyicilerimizden dün akşamki “Maç Sonu” programında yaptığım niyetimi aşan yorumlar nedeniyle kırgın olan saygın halkımızdan içtenlikle özür dilerim.”

BeIN Sports, tepkiler üzerine şu mesajı yayınlamıştı:

“BeIN Sports olarak, dün akşamki Şampiyonlar Ligi karşılaşmasının hemen ardından yayınladığımız ‘Maç Sonu’ programında, sunucu Melih Şendil’in yapmış olduğu yorumları kınıyoruz. Bu yorumlar son derece aşağılayıcı ve kesinlikle kabul edilemez nitelikteydi. Digiturk ve beIN, diğer birçok küresel girişimin yanı sıra beINSPIRED projesi aracılığıyla kadın sporcuları desteklemek ve tüm dünyada tanıtmak için yorulmadan çalışıyor. Dün geceki yorumlar şirketimizin savunduğu değerlerle hiçbir şekilde bağdaşmıyor. Bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için acilen her türlü önlemi aldığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”