"Futbolda, basketbolda kadınlar olmamalı" diyen Şendil özür diledi

Melih Şendil, futbolda kadınların yer almaması gerektiğini söylemiş; basketbolu da futbol gibi "erkek oyunu" ilan etmiş, "kadınlar voleybol oynasın" demişti.

BeInsports’ta skandal açıklamalar
Yayıncı kuruluş BeInsports’un maç sonu programında spor yorumcusu ve spiker Melih Şendil, futbolda kadınların yer almaması gerektiğini söylemiş; basketbolu da futbol gibi “erkek oyunu” ilan etmiş, “kadınlar voleybol oynasın” demişti.

Real Madrid’in giydiği pembe forma üzerine de “yorum”larda bulunan spiker, “Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama benim şahsi düşüncem kadınlar futbolda olmamalı.” ifadelerini kullanmıştı.

Şendil, yayıncı kuruluştaki maç sonu programında Real Madrid’in giydiği pembe formasını eleştirdiği konuşmasında, “Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama benim şahsi düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu” şeklinde konuşmuştu.

“Ayrımcılık yapıyor gibi olmayalım, topa tutarlar ama önemli değil. Alışığız” diyen Şendil, “Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam” diye konuşmuştu.

“Topa tutabilirler, önemli değil, alışığız” diyen Şendil, özür diledi. Şendil’in özründen önce bir dizi spor kulübünün kadın futbol takımları ve kadın sporcular Şendil’in açıklamalarına tepki göstermişti. BeIN Sports ve Türkiye Futbol Federasyonu Şendil’in ifadelerini kınamıştı.

Bunun üzerine özür dileyen Şendil, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Cinsiyet ayrımcılığına her zaman kati bir şekilde karşı çıkan beIN SPORTS ailesinin yani sıra, başta tüm kadınlardan ve izleyicilerimizden dün akşamki “Maç Sonu” programında yaptığım niyetimi aşan yorumlar nedeniyle kırgın olan saygın halkımızdan içtenlikle özür dilerim.”