Futbol efsanesi Maradona yaşamını yitirdi

Futbol efsanesi Diego Armando Maradona, yaşamını yitirdi.

Futbol efsanesi Maradona yaşamını yitirdi

Arjantin medyasındaki son dakika haberine göre, futbol efsanesi Diego Armando Maradona, 60 yaşında yaşamını yitirdi.

İddialar doğrulanırken; Arjantinli efsane Diego Armando Maradona’nın kalp krizi neticesinde hayatını kaybettiği açıklandı.

Kısa bir süre önce geçirdiği beyin ameliyatından sonra taburcu olan ve Tigre’deki evinde bulunan 60 yaşındaki Maradona, geçirdiği kalp krizi sonrasında yaşamını yitirdi.

Maradona’nın hayatını kaybetmesinin ardından UEFA’dan saygı duruşu kararı çıktı. UEFA, bugün oynanacak şampiyonlar Ligi karşılaşmalarında Diego Armando Maradona için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı.

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, Diego Maradona’nın ölümü nedeniyle 3 günlük ulusal yas ilan etti.

Diego Armando Maradona 30 Ekim 1960’ta Buenos Aires’da doğdu. Birçok uzman, futbol eleştirmenleri, eski futbolcular, şimdiki futbolcular ve futbol taraftarlarınca tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak görülmekteydi. Pelé ile beraber FIFA 20. Yüzyılın Oyuncusu ödülü almıştı.

Maradona profesyonel futbol kariyeri boyunca Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla ve Newell’s Old Boys takımlarında oynadı.

Maradona, Dört FIFA Dünya Kupası turnuvasında oynamış ve Arjantin adına kaptanlık yaptığı 1986 Dünya Kupası’nda, Batı Almanya’yı finalde 3-2 yenip kupayı kaldırmışlardı. O maçtan sonra Altın Top ödülü almıştı.

Kasım 2008 tarihinde Arjantin teknik direktörlüğüne getirilen Maradona ve 15 ay sonra 2010 FIFA Dünya Kupası’nda istifa etmişti.