Fuat Oktay: Sokağa çıkma yasağı Cumhurbaşkanı'nın yetki alanında değil

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, konunun Cumhurbaşkanı'nın görev ve yetki alanına girmediğini ifade etti. Oktay, sokağa çıkma yasağı ile ilgili sorularda adres olarak İçişleri Bakanlığı’nı gösterdi.

Fuat Oktay: Sokağa çıkma yasağı Cumhurbaşkanı'nın yetki alanında değil

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bayram süresince Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını ayrıntılarıyla açıklamıştı. Daha önce alınan sokağa çıkma yasağı kararlarını da Erdoğan kamuoyuna açıklarken; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, konunun Cumhurbaşkanı’nın görev ve yetki alanına girmediğini ifade etti. Oktay, sokağa çıkma yasağı ile ilgili sorularda adres olarak İçişleri Bakanlığı’nı gösterdi.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı‘nın haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, 17 Nisan 2020 tarihinde Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Salıcı, önergede iktidarın sokağa çıkma yasağı ilan etmeyi düşünüp düşünmediği sorusunu yöneltti.

Salıcı’nın önergesine yaklaşık bir ay sonra yanıt veren Cumhurbaşkanı Oktay, Erdoğan’ın 18 Mayıs tarihinde Türkiye genelinde bugün başlayacak ve dört gün sürecek sokağa çıkma yasağına ilişkin ayrıntıları açıklamasına karşın, yetkinin Cumhurbaşkanlığı’nda olmadığını ifade ederek İçişleri Bakanlığı’nın görev ve yetki alanına girdiğini dile getirdi.

Oktay’ın verdiği yanıtı değerlendiren Salıcı, iktidar sözcülerinin aldığı her kararda “Cumhurbaşkanımızın talimatı ve onayıyla” ifadesine yer verdiğine dikkat çekerek, önergeyi yanıtlamamak için topun İçişleri Bakanlığı’na atıldığını ifade etti.