Fransa'da kilise önünde saldırı: Saldırıda bir kadın başı kesilerek, bir erkek ise boğazı kesilerek öldürüldü

Fransa'nın Nice kentindeki Notre Dame Kilisesi yakınlarında bıçaklı saldırı meydana geldi. Saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği ve yaralıların da olduğu aktarıldı.

Fransa'da kilise önünde saldırı: Saldırıda bir kadın başı kesilerek, bir erkek ise boğazı kesilerek öldürüldü

Fransa’nın Nice kentindeki Notre Dame Kilisesi yakınlarında bıçaklı saldırı meydana geldi. Saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği ve yaralıların da olduğu aktarıldı.

Fransız basınında yer alan haberlere göre, Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin da bir polis operasyonu yapıldığını doğruladı.

Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla saldırıya ilişkin bir kişinin tutuklandığını duyurdu. Estrosi, ayrıca saldırının bir terör saldırısı olduğunu ifade etti.

Reuters‘a konuşan polis kaynakları, saldırıda ‘bir kadının başının kesildiğini’ söyledi. Fransız aşırı sağcı siyasetçi Marine Le Pen de aynı bilgiyi paylaştı. Saldırıda toplam 3 kişi yaşamını yitirdi.

”SALDIRGAN TEKBİR GETİRDİ”

BBC Türkçe’nin aktarımına göre Estrosi, gazetecilere açıklamasında ‘polis müdahalesinde yaralanan şüphelinin ‘Allahü Ekber’ diye bağırdığını’ söyledi.

Alpes-Maritimes bölgesi milletvekili Eric Ciotti de, saldırının ‘terör saldırısı olarak değerlendirildiğini’ söyledi.

MACRON, BAKANLARI TOPLADI

Fransız parlamentosunda saldırıda ölenler bir dakikalık saygı duruşuyla anıldı, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da kriz değerlendirmesi için bakanları topladı.

Nice Belediye Başkanı Estrosi, Macron’un Nice’e gelip incelemelerde bulunacağını ifade etti.