Filistin'de de sömürüyorlar: Yoksulluğun altında ücret, zorla fazla mesai

LC Waikiki ve FLO mağazalarında çalışan işçilerin yoksulluk sınırının altında maaşa ve fazla mesaiye zorlandığı, üstelik mesai ücretlerinin de ödenmediği belirtiliyor.

Filistin'de de sömürüyorlar: Yoksulluğun altında ücret, zorla fazla mesai

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Filistin’deki LC Waikiki ve FLO mağazalarında çalışan işçilerin haklarının gasbedildiğini açıkladı.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, “Kardeş sendikamız Filistin Genel Sendikalar Federasyonunun (PGFTU) bize ilettiği bilgilere göre, Batı Şeria’da yoksulluk sınırı 3000 NİS iken (Yeni İsrail Şekeli) Ammoun Moda Ticaret firması, LCW ve FLO mağazalarında çalıştırdığı işçilere sadece 2000 NİS ücret vermiştir. Şirket işçileri kasım 2019’dan itibaren tatil günlerinde fazla mesai yapmaya zorlamış ama mesai ücretlerini ödememiştir” dedi.

Koronavirüs salgınıyla beraber işçilerin önce ücretsiz izine çıkarıldığını daha sonra haklarından feragat ederek istifa etmeye zorlandığını belirten Serdaroğlu, “Filistinli kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağımızı, Türkiye’deki ilgili bakanlıklar ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) nezdinde gerekli girişimleri yapacağımızı ilan ediyoruz.” dedi.