Feyzioğlu'ndan meclis kapısında bekleyen baro başkanlarına ilişkin açıklama

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, TBMM kapısında bekleyen baro başkanlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Feyzioğlu'ndan meclis kapısında bekleyen baro başkanlarına ilişkin açıklama

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, baroların yapısını değiştirmeye yönelik yasa tasarısının TBMM Adalet Komisyonu’na getirilmesi nedeni ile meclis kapısında bekleyen baro başkanlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Feyzioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Meclis girişindeki baro başkanlarının kendi belirleyecekleri 3 temsilcinin Komisyona katılması için AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan öneri getirdi. Kabul etmediler.” ifadelerine yer verdi.

Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonuna getirilerek görüşmelere başlandı. Ancak komisyondaki toplantıya katılmak ve bu teklife karşı görüşlerini sunmak isteyen baro başkanları içeri alınmadı. Bunun üzerine İstanbul, Ankara, Aydın ve Gaziantep’in de aralarında bulunduğu 20 baro başkanı Meclis kapısı önünde beklemeye başladı.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, konuya ilişkin Twitter hesabından şu açıklamada bulundu:

“Meclis girişindeki baro başkanlarının kendi belirleyecekleri 3 temsilcinin Komisyona katılması için AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan öneri getirdi. Öneri tarafımdan iletildi. Sayın Başkanlar ‘Hepimiz gireceğiz üçümüz konuşacağız’ karşı önerisini ilettiler ve kabul etmediler. Karşı öneriye de Komisyon usule aykırı olduğu ve pandemi şartlarında yer sorunu bulunduğu gerekçesiyle sıcak bakmıyor.”