'FETÖ itirafı AKP'de bir hayli gerginlik yarattı'

Emre Cemil Ayvalı'nın AKP Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Başkan Yardımcılığından istifasına ilişkin yankılar sürüyor.

'FETÖ itirafı AKP'de bir hayli gerginlik yarattı'

AKP Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı’nın canlı yayında yaptığı ‘FETÖ’ itirafı sonrası istifa etmesine ilişkin bazı ayrıntılar ortaya çıktı.

Konuyu köşesine taşıyan Habertürk yazarı Sevilay Yılman, “Aldığım duyumlara göre söylüyorum… Ayvalı’nın istifasının nedeni tam olarak yazdığı gibi değil. Söyledikleri bir hayli gerginlik yaratmış parti içerisinde. Ve görevinden ayrılmasını partinin üst düzey yetkilileri istemiş. Özetle istifa arz/talep durumundan kaynaklı.” ifadelerini kullandı.

Ayvalı’nın son derece kritik bir alan olan medya ve tanıtımda yardımcısı olarak konumlandırması ve partinin temsilcisi olarak ekranlarda sık sık boy göstermesine olanak sağlaması nedeniyle AKP’de Mahir Ünal’a bir tavır olduğunu söyleyen Yılman, “Bu son olay sonrası sanıyorum tavır daha da genişlemiş. Dün Ayvalı’nın söyledikleri ve sonrası yaşananlarla ilgili görüşünü almak için aradığım AK Parti’de epeyce eski olan bir kaynağım isyanlardaydı mesela…” dediği yazısına konuya şöyle devam etti:

““Hiç şaşırmadım!” diye başladığı sözlerini şöyle devam ettirdi: “Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi! Mahir Ünal’ın partinin hafızasını iyi bilen emektarlarla çalışmak yerine Emre Cemil Ayvalı gibi gençlerle yola devam etmesi ve onlara son derece önemli olan medya/tanıtım alanında böyle sorumluluklar vermesi ve dahası televizyon ekranlarında dilediğince konuşma fırsatı sağlamasının bir sonucudur bu olay. Ayvalı iyi bir partili olabilir ama ekranın büyüsüne kapılan çok genç, fazla heyecanlı ve agresif bir karaktere sahip. Hata yapma olasılığı çok yüksekti ve biz bunu görüyorduk… Acı olan zaman zaman da Mahir Bey’e iletiyorduk. Keşke yaptığımız uyarıları vaktiyle dikkate alıp önlem almış olsaydı!”