Feray Şahin'in babasından Fatma Şahin'e tepki: Katil sokakta, dosya 17 aydır Yargıtay'da bekliyor

Bekir Şahin, "Feray Şahin içinde aynı şeyler söylendi ama...Katil sokakta, dosya 17 aydır YARGITAY'da bekliyor..." yorumu ile Fatma Şahin'in açıklamasına tepki gösterdi.

Feray Şahin'in babasından Fatma Şahin'e tepki: Katil sokakta, dosya 17 aydır Yargıtay'da bekliyor

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, Mersin’de 3 yıl önce 23 yaşındayken evinde polis memurunun tabancasından çıkan kurşunla katledilen üniversite öğrencisi Feray Şahin’in babası Bekir Şahin’den tepki geldi.

Gaziantep’te şüpheli şekilde ölen Duygu Delen’in ailesine taziye ziyaretinde bulunan Fatma Şahin konunun takipçisi olacaklarını iddia ederek, ziyaret sonrası sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

“Acı bir şekilde kaybettiğimiz kızımız #DuyguDelen’in ailesine taziye ziyaretinde bulunduk. Konunun bizzat takipçisi olacağıma ve adalet için gayret sarfedeceğime söz verdim. Her daim mağdurun ve mazlumun yanında taraf, fail kim olursa olsun zalimin ve zulmün karşısındayım.”

Bekir Şahin, “Feray Şahin için de aynı şeyler söylendi ama…Katil sokakta, dosya 17 aydır YARGITAY’da bekliyor…” yorumu ile Fatma Şahin’in açıklamasına tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?

Toros Üniversitesi öğrencisi 23 yaşındaki Feray Şahin, 19 Eylül 2017 tarihinde, merkez Mezitli ilçesindeki evinde polis memuru Fatih Burak A.’nın tabancasından çıkan kurşunla hayatını kaybetmiş, polis memuru olayın kazara olduğunu ileri sürse de savcılık ‘kasten öldürme’ iddiasıyla dava açmıştı. Sanık polis memuru Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaların sonucunda, ‘taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Tutuklu yargılanan sanık hakkında mahkeme, yargılama süresince olayın kazara olduğunu savunan sanığa yurt dışı yasağı getirerek tahliye kararı vermişti.