Fenerbahçe'den Nihat Özdemir'e: Rezalet, yazıklar olsun!

Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu 2010-2011 sezonu için "şike" iddiasında bulunan Nihat Özdemir'e Fenerbahçe'den sert bir tepki geldi.

Fenerbahçe'den Nihat Özdemir'e: Rezalet, yazıklar olsun!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir’in “şike” konusunda yaptığı açıklama Fenerbahçe Kulübü’nün ve taraftarlarının tepkisini çekti.

Ekonomist Dergisi Instagram yayınına katılan Özdemir, “Şikenin üstesinden gelmek için nasıl bir çalışma yapacaksınız'” sorusuna verdiği yanıtta “Birçok ülkede de böyle olaylar oldu. İtalya’da, İngiltere’de ve Fransa’da da oldu. Her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de böyle bir olayı yaşadık. Hepimizin bildiği gibi o sezon… 2010-2011 sezonudur. Sezon geride kaldı. 9 sezon geride kaldı. Biz 9 senedir herhangi bir şekilde bir şike olayına rastlamadık”  ifadelerini kullandı. Bu yanıt sosyal medyada sarı lacivertli taraftarların büyük tepkisini çekti.

Sosyal medyadan tepkisini dile getiren Fenerbahçe taraftarları Nihat Özdemir’in Fenerbahçe’den ihraç edilmesini isterken, #NihatÖzdemirİhraçEdilsin etiketi kısa sürede TT oldu.

Özdemir’e taraftarların ardından Fenerbahçe Kulübü’nden de tepki geldi. “Yazıklar olsun Nihat Özdemir” başlıklı sert bir açıklamada “TFF Başkanı Nihat Özdemir, dün akşam saatlerinde tarihe ‘rezalet’ olarak not edilen beyanatlarından sonra bu saate dek halen bir açıklama yapmamıştır. Konuyla ve bu şahısla ilgili Başkanımız ve Başkanvekilimiz bugün FB TV’de gerekli açıklamaları yapacaklardır.” ifadeleri kullanıldı.