Felaketler 'Allah'ın sistemine muhalefet etmek'tenmiş!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, felaketlere kapı aralayanın 'Allah'ın sistemine muhalefet etmek' olduğunu öne sürdü.

Felaketler 'Allah'ın sistemine muhalefet etmek'tenmiş!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, il müftüleriyle internet üzerinden istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı üst düzey yöneticilerin de katıldığı toplantıda konuşan Erbaş, koronavirüs salgını sürecinde Diyanet teşkılatının üstlendiği “görev”lere işaret ederek “Bu süreçte sağlık personeli dışında fedakarane toplumla en fazla iç içe olan bizim hocalarımız oldu. İnşallah bu yaptıklarımız manevi olarak amel defterimize karşılığı yazılır. Milletimizin gönlündeki, kalbindeki yerimizin de daha da artmasına vesile olmuştur” diye konuştu. Erbaş, “Bu süreçte gördük ki her zaman olduğu gibi teşkilatımız milletimizin en zor zamanlarında en yakınında oldu. Milletimizin maddi-manevi her türlü ihtiyacını karşılamak için seferber oldu. Bu toplum için Diyanet İşleri Başkanlığımızın, camilerimizin ve hocalarımızın ne kadar önemli bir kıymet olduğu açıkça bir kez daha görüldü.” ifadelerini kullandı.

Tarih boyunca insanlığın pek çok zorluk, sıkıntı, afet ve musibetle karşılaştığını söyleyen Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu süreçte milletin yaşadığı bu musibet karşısında en doğru tavrı almasına rehberlik etmeye çalıştıklarını” öne sürdü.

‘VAHİM HATA’YI BULDU!

Salgını dinsel referanslarla açıklamaya çalışan Erbaş, “Biliyoruz ki hayatımız, Rabbimizin bu dünya için koyduğu ilahi kanunlar ki, sünnetullah diyoruz bu kanunlara, çerçevesinde akıp gitmektedir. Bu tabii yasalara aykırı hareket etmek, yüce Allah’ın yeryüzüne bahşettiği eşsiz ve mükemmel sisteme muhalefet etmek demektir ki, bu da küresel felaketlere kapı aralayan vahim bir hatadır” dedi.

Erbaş, ayrıca İstanbul Fatih’teki Kariye Müzesi’nin yeniden camiye çevrilip ibadete açılmasına ilişkin önümüzdeki Cuma günü İstanbul’da Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Valiliği ile bir toplantı yapacaklarını kaydetti.