Fatih Tezcan: Erdoğan'ı Pelikan, FETÖ, PKK ve DAEŞ'ten yargılayacaklar

AKP'nin sosyal medyada önde gelen destekçilerinden Fatih Tezcan, ifade verdiği savcılıkta kendisine yapılan suçlamalara dikkat çekip Erdoğan için "4 terör örgütünden yargılanacak" iddiasında bulundu.

Fatih Tezcan: Erdoğan'ı Pelikan, FETÖ, PKK ve DAEŞ'ten yargılayacaklar

Sosyal medya hesaplarından Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği için yargılanan ve hakkında yakalama kararı bulunan AKP’li Fatih Tezcan’ın Bodrum’da gözaltına alınarak hakim karşısına çıkarıldığı öğrenilmişti.

30 Nisan’da ifade verdiği belirtilen Fatih Tezcan, kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili olarak sosyal medya hesaplarından dün akşam yaptığı canlı yayında konuşurken ilginç iddialarda bulundu.

Hakkındaki suçlamaların çoğunun Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’u ifade eden 5816 no’lu kanun kapsamında yapıldığını söyleyen Tezcan, bunun yanı sıra “FETÖ’ye övgü” ve “PKK’ya övgü” suçlamalarının da olduğunu belirtip “Burada alarm çalıyor. Çözüm sürecini savundu diye bir kişi için yakalama kararı çıkarılıyorsa, bu ‘polis seni çözüm sürecinde niye böyle bir tıvit attın?’ diye alıp götürür’ demektir. Fethullah’a geçmiş olsun diye tıvit atmışım 2013’te. ‘Nasıl öyle bir tıvit atarsın?’ diyor. Sen beni nasıl çağırırsın? Beni çağırdığına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da çağırman gerekecek öyle mi yani? Ona yol yapılıyor” dedi.

“Bunları siz gülünecek hadiseler sanıyorsunuz değil mi?” diyen Tezcan, durumun “ciddiyet”ini ise “Çözüm sürecini kim başlattı? Çözüm sürecinde Apo’nun mektubunu Diyarbakır’da okuttu devlet. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nereden yargılanacağını anlıyorsunuz değil mi? Bu ülkenin cumhurbaşkanını 4 farklı terör örgütünden yargılayacaklar. Pelikan terör örgütünden yargılayacaklar, Fethullahçı terör örgütünden yargılayacaklar, çözüm süreci nedeniyle PKK’ya yardımdan yargılayacaklar, silahların oraya gitmesine niye engel olmadın diye DAEŞ’ten yargılayacaklar Tayyip Erdoğan’ı. 4’ünde de benim ismim geçiyor.” diyerek anlattı.

Tezcan, “Yargılayacak olanlar Kemalist terör örgütü ile Fethullahçı terör örgütü. Burada bana karşı birleşmişler, adliyede ta tepeye kadar sızmışlar. Dikkat edin” ifadeleriyle de AKP’ye “uyarı”da bulundu.