Fatih Portakal'dan RTÜK Başkanı'na tepki: Gazetecilikte yüksek lisans yapmış birinin bu cümleleri kurması üzücü

FOX Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in haber bülteni sunucularının yorum yapmadan haber sunması uyarısına tepki gösterdi.

Fatih Portakal'dan RTÜK Başkanı'na tepki: Gazetecilikte yüksek lisans yapmış birinin bu cümleleri kurması üzücü

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, haber bülteni sunucularının yorum yapmasına yasak getirebileceklerini açıklamıştı. FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal RTÜK Başkanı Şahin’in söz konusu açıklamalarına tepki gösterdi.

Portakal “Gazetecilikte yüksek lisans yapmış birinin bu cümleleri kurması üzücü” ifadelerinde bulundu.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, şimdiye kadar aldıkları kararlarda kimseden emir gelmediğini savunarak Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatı olması durumunda “Talimat ve telkinlerini emir telakki eder, başımızın üstüne deriz” demişti. Şahin, haber bülteni sunucularını ise, “Eğer böyle devam ederse, kanunda yeri var, bu konuda yeni bir karar alırız. Haber bültenleri yorum yapmadan, haber bülteni şeklinde sunabilirler. Bunu yapmamamız için lütfen taraflı davranmayın” diye uyarmıştı.

RTÜK Başkanı Şahin’in bu sözlerini eleştiren FOX TV Ana Haber sunucusu Portakal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Gazetecilikte yüksek lisans yapmış birinin bu cümleleri kurması üzücü. Emirle yorumlara yasak gelse bile -ihtimal vermiyorum- bu kez mimikler jestler devreye girer. Her şekilde kendimi ifade edebilirim. @rtukkurumsal başkanı ana haberime keşke konuk olsa…”