'Fatih Portakal'a çok ağır ceza' iddiası

RTÜK'ün çarşamba günü Fatih Portakal'a çok ağır bir ceza verileceği öne sürüldü.

'Fatih Portakal'a çok ağır ceza' iddiası

Gökçeklere ait Beyaz TV’de “Uyan Türkiyem” isimli sabah programını sunan Tahir Sarıkaya, Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’a ve Tele 1’de “Gün Başlıyor” programını sunan Can Ataklı’ya RTÜK tarafından ağır ceza verileceğini iddia etti.

Programında, “RTÜK’ten, çok sağlam bir kaynağımdan aldığım bilgisi sizlerle paylaşmak istiyorum” diyen Tahir Sarıkaya, Fatih Portakal’ın, Libya tezkeresiyle ilgili yorumu nedeniyle Fox TV’ye ağır bir para cezası geleceğini ileri sürdü.

RTÜK’ün henüz toplanmamasına rağmen ceza verileceğine ve cezanın büyüklüğüne dair yapılan bu açıklama tepki çekti.

PORTAKAL’IN SÖZLERİ

Fatih Portakal, Fox TV haber bülteninde Libya tezkeresini eleştirirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğal gaza muhtaç mıyız? Muhtacız diyor. Türkiye’nin gidiş sebebi belli zaten. Bırakın siz onu Libya’da ezilenler var, Hafter darbeci, o öyle şu böyle, demokrasi insan hakları, özgürlük… Belli Türkiye’nin neden gittiği. Ve neden bir koruma şemsiyesi oluşturmak istediği. Anlaşmanın içeriği belli aslında doğal gaz ve petrol. Türkiye’de bu duruma geldi ya. Emperyalistleri biz niye eleştiriyoruz? İnsanların doğal kaynaklarını sömürüyorlar, onu yapıyorlar bunu yapıyorlar.” ifadelerini kullanmıştı.