"Fakir fukara mecburen sokağa çıkıyor, sosyal devletten bahsetmeyin"

"Devlet diyecek ki, 'sokağa çıkmıyorsun, evinde oturuyorsun, ben de sana bakacağım'. Sosyal devlet bu. Eğer bunu yapamıyorsa devlet; hiç sosyal filan diye ortalıkta dolaşmasın."

Koronavirüs salgını sebebiyle ‘kişisel OHAL’ ve ‘evde kalın’ çağrıları yapılırken; emekçiler geçim derdi için sokağa çıkmak ve çalışmak zorunda olduğunu dile getiriyor.

Durumların şikayetçi olanlar, tedbir eksikliğini patronlara karşı dile getiren işçiler kapı önüne konulurken; çoğu firma da hem hükümetin ekonomik destek paketinden yararlanmak hem de salgın bahanesiyle daralmaya giderek emekçileri işten atma derdine düştü.

‘Evde kalın’ çağrısının sınıfsal niteliği kamuoyunun gündeminde iken, AKP’nin ‘sosyal devlet’ reklamları da inandırıcılığını yitirdi.

HaberGlobalTV’de Senem Toluay Ilgaz’ın moderatörlüğünde yayınlanan programda, Dr. Serdar Savaş dezavantajlı grupların korunamadığına dikkat çekti. Savaş, “Dezavantajlı gruplarını bugün korumayacaksa ne zaman koruyacak?” diye sorarken, “bunu yapamıyorsa sosyal devletim demesin” ifadelerini kullandı.

“Biz burada parka çıkanları, balık tutanları konuşuyoruz” diyen Savaş şu ifadeleri kullandı:

“Problemler olan ne? Ekmeğini çıkarmak için, zaten beslenmesi zayıf, kötü koşullarda yaşayan fakirin fukaranın bu koşullarda mecburen sokağa çıkıp, öldüğü zaman da ‘biz sana sokağa çıkmak demiştik’ diyecekler. Devlet diyecek ki, ‘sokağa çıkmıyorsun, evinde oturuyorsun, ben de sana bakacağım’. Sosyal devlet bu. Eğer bunu yapamıyorsa devlet; hiç sosyal filan diye ortalıkta dolaşmasın.”

Programdan bir bölüm şöyle: