Faik Öztrak: Hükümet'in işçiye emekçiye düşmanlığı neden?

CHP Sözcüsü Öztrak, "Erdoğan; neo-liberalizmin emir ve tavsiyelerini 'İslam iktisadı' paketine sararak yutturmaya çalışıyor." dedi, Muhammed peygamberin sözüne atıf yaptı.

Faik Öztrak: Hükümet'in işçiye emekçiye düşmanlığı neden?

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, iktidarın emekçilerin kazanımlarını ellerinden almaya dönük hazırladığı ‘İstihdam Kalkanı Paketi’ ile ilgili konuştu.

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Öztrak, paketle birlikte işçilerin kıdem tazminatının gasp edileceğini, 25 yaş altı ile 50 yaş üstü için getirilecek “esnek çalışma sistemi”nin kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı gibi güvencelerden mahrum bırakmak anlamına geldiğini söyledi.

“NEOLİBERALİZMİN EMİRLERİ”

Öztrak konuya ilişkin şunları söyledi:

“Şimdi kayınpeder ve sosyete damadı beraberce AK Parti iktidarlarının yirmi birinci paketini açıklayacaklar. Bu paketle işçilerimizin alın teri olan kıdem tazminatını paketlemeye ve gasp etmeye hazırlanıyorlar. Oysa gasp etmek istedikleri kıdem tazminatlarında emekçilerimizin çocuğunun, torununun hakkı var. Düğün ve kefen parası var.

Bu, kayınpeder ve damadın işçilerimize atmaya hazırlandığı tek kazık da değil. Turpun asıl büyüğü heybede. Erdoğan, 25 yaş altındaki gençlerimize ve 50 yaş üzerindeki çalışanlarımıza esnek istihdam getirmekten bahsediyor. Esnek istihdam ‘kıdem tazminatı’, ‘ihbar tazminatı’ gibi iş hukukunun sağladığı pek çok güvence ve korumadan mahrum bırakarak çalıştırma demektir. Esnek çalışma, neo-liberalizmin emir ve tavsiyesidir. Erdoğan; neo-liberalizmin emir ve tavsiyelerini ‘İslam iktisadı’ paketine sararak yutturmaya çalışıyor. Neo-liberal politikaların emir ve tavsiyeleri ne zamandan beri İslam İktisadı oldu Sayın Erdoğan? Peygamberimiz, ‘İşçiye hakkını alın teri kurumadan veriniz’ diye emretmiş. Bunlar ise işçilerimizin alın terini ve tüm kazanımlarını şu salgın döneminde iç etmeye hazırlanıyorlar.

Saray hükümetinin işçiye, emekçiye bu kadar düşmanlığı neden? Artık usta olduk diye övündükleri 18 yılın sonunda, işçilerimize, rahmetli Cem Karaca’nın Tamirci Çırağı gibi sesleniyorlar. Ne diyordu Cem Karaca o efsane şarkıda: ‘Ustam seslendi uzaktan…İşçisin sen işçi kal, giy dedi tulumları’ İşte saray iktidarı şu salgın döneminde işçinin sırtından tulumunu çıkarmasına izin vermedi.”