Faik Öztrak: Camilerden dombra çalınırken neredeydiler?

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak "Daha önce cami minarelerinden sarayın seçim müziği dombra çalınmıştı. O zaman bu bakanlar, bu meclis başkanı neredeydi?" diye sordu.

Faik Öztrak: Camilerden dombra çalınırken neredeydiler?

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

İzmir’de merkezi ezan sistemine girilerek bazı camilerin hoparlörlerinden Çav Bella Marşı çalışmasına ilişkin konuşan Öztrak “Bu olay ilk değildir, daha önce Ağrı’da cami minarelerinden sarayın seçim müziği dombra çalınmıştı. O zaman bu bakanlar, bu meclis başkanı neredeydi? Biz bu olayları hep kınadık, bundan sonra da takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bunlar ülkemizi karıştırmaya yönelik ahmakça provokasyonlardır. Kabataş yalanı üzerinden milleti kışkırtmaya çalışanları bu millet unutmamıştır.” dedi.

Öztrak, Adana’da CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın tutuklanmasına ilişkin de “Vefa Destek Grupları’na saldırdığını söylüyor, hedef gösteriyor. Gencecik bir insanı talimatla hukuksuz bir şekilde tutuklattırıyor. Milletimiz kutuplaştırılmak isteniyor. Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Kaymakamın koruması olduğu söylenen şahıs bunlar nereye gidiyor diye soran gençlik kolu başkanımıza silah çekmiş, tehdit etmiş. Bu memlekette soru soran halka kaymakam korumaları silah çekecekse vay bu memleketin haline… Bu görüntülerden sonra yalanlarıyla ortalığı karıştıranların milletimizden özür dilemesi gerekiyor, Eren’e bir özür borçları var.” diye konuştu.