Fahrettin Koca'dan aşıda 'aracı firma' açıklaması

Fahrettin Koca, Çin'den gelecek olan koronavirüs aşılarında ‘aracı firma’ iddialarına yanıt verdi.

Fahrettin Koca'dan aşıda 'aracı firma' açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin’den alınan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) aşılarının tedariğinde ‘aracı firma’ kullanıldığı iddiasına ilişkin açıklama yaparak, iddiaları yalanladı.

Koca, Çinli Sinovac şirketinden alınan CoronaVac aşılarının Türkiye’ye gönderilen paketlerinin üzerinde bulunan Keymen İlaç A.Ş. yazısına ilişkin açıklama yaparken, “Biontech ve Oxford aşısı dahil olmak üzere tüm aşı üreticileri ile devlet olarak bizzat aracısız görüştük. Devletimiz adına Devlet Malzeme Ofisimiz, Sinovac firması ile görüşmüş ve Türkiye’deki temsilcileri olan Keymen İlaç A.Ş. ile de lojistik süreci takip etmiştir. Sinovac firmasının Türkiye’deki tek yetkili distribütörü Keymen İlaç A.Ş. firmasıdır. Üstelik 7 yıldır bu durum böyledir” ifadelerini kullandı.

 

Koca, Keymen İlaç A.Ş.’nin Sinovac’ın Türkiye’deki temsilcisi olduğunu belirtirken, “Yukarıdaki bilgilerin de açık şekilde anlaşılacağı üzere tüm görüşmeler doğrudan üretici şirketlerle yapılmaktadır. Anlaşmanın idari ve mali tüm koşulları distribütörden bağımsız olarak ana üretici ile yapılan görüşmelerde belirlenmiştir. Distribütörün yetki ve sorumluluğu Sinovac’ı temsil ve lojistik ile sınırlıdır. Bu anlaştığımız ve görüşmelerin devam ettiği tüm aşılar için böyledir” değerlendirmesini paylaştı.

Bakan Koca’nın Twitter hesabından paylaştığı o açıklama şöyle: