Fahrettin Koca: Bir ay öncesine göre İzmir'de vakalarda yüzde 42 artış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Mart ayından bu yana mücadele ettiğimiz koronavirüs salgınında yeniden bir şiddetlenme yaşıyoruz. İzmir mercek altındaki illerden birisi" dedi.

Fahrettin Koca: Bir ay öncesine göre İzmir'de vakalarda yüzde 42 artış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Salgında yeniden bir yükseliş görüyoruz” dedi. İzmir Valiliği’nde konuşan Bakan Koca, “İzmir’de bir ay öncesine göre yüzde 42 oranında vaka artışı gördük. Son bir haftada yüzde 10’a geriledi. Bölge değerlendirmesini de yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Koca’nın açıklamaları şöyle:

“Mart ayından bu yana mücadele ettiğimiz corona virüs salgınında yeniden bir şiddetlenme yaşıyoruz. İzmir mercek altına aldığımız merkezlerden biri oldu. İzmir’de 1 ay öncesine göre %42 oranında vaka artışına şahit olduk. Son 1 haftada vaka artışı %10’lara geriledi.

Bizleri sevindiren diğer bir gösterge, son dönemde İzmir’de zatürre oranı yüzde 8.2’den 4.9’a kadar düştü. Yani yüzde 40 düşüş sağlandı. Hastane yatışlarında da bu anlamda stabil bir döneme girdiğimizi söylemek istiyorum.

Türkiye genelinde temaslıların taraması yani filyasyon, ortalama 15 saat içinde yapılıyor. İzmir’de ise bu şu an 19 saat. Bunu önce Türkiye ortalamasına daha sonra 12 saate çekmeyi hedefliyoruz.

Hastaların ortalama yaşındaki yükseliş maalesef ağır hastalarımızın ve vefatların da artışına sebep oluyor. Unutulan tedbirler hepimize acı yaşatıyor. Temizlik, maske ve mesafeden taviz veren her ilimizde bu tabloları görüyoruz. İzmir başta olmak üzere bölgeki tüm hemşehrilerimi bir kez daha tedbirlere sıkı sıkıya sarılmaya davet ediyorum.”