‘Fahrettin Altun’un evini taciz etti’ denilen CHP’li başkandan açıklama

‘Fahrettin Altun’un evini taciz etmek'le suçlanan CHP Üsküdar İlçe Başkanı açıklama yaptı.

‘Fahrettin Altun’un evini taciz etti’ denilen CHP’li başkandan açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde yer alan Kuzguncuk’ta kiraladığı araziye yol, şömine ve çardak gibi peyzaj düzenlemesi yaptırdığı ortaya çıkmıştı.

Altun’un kiraladığı bölgedeki inşaat çalışmasındaki yapılar mahalle sakinlerinin şikâyeti üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkılırken, AKP konuyla ilgili dün itibariyle yeni  bir “mağduriyet” senaryosu oluşturdu.

Dün Yeni Şafak, Sabah başta olmak üzere konuyu büyük gündem haline getiren AKP medyasının iddiasına göre CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, parti teşkilatından iki kişiyi daha alıp İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evini fotoğraflamak isterken polislere yakalandı. Özçağdaş, güvenlik güçlerinin uyarısını dikkate almayıp olay yerinden kaçtı. Habere göre Özçağdaş, ayrıca koruma polislerine ‘yine geleceğim’ diyerek meydan okudu.

Konuya AKP de en yüksek düzeyde müdahil olmayı geciktirmedi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Bir insanın ailesiyle yaşadığı evi taciz etmeye kalkmak, uyarıda bulunan polislere siyasi parti kimliği kullanarak direnmeye çalışmak ve kaçmak hiçbir siyasi partinin taşımaması gereken bir lekedir. Sayın Fahrettin Altun’un ailesine dönük bu tacizi şiddetle kınıyoruz.” dedi. Çelik bir de “özür” talebinde bulundu.

“FOTOĞRAF ÇEKTİĞİM, KAÇTIĞIM, YAKALANDIĞIM YALAN”

Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflarını çektiği ve taciz ettiği ileri sürülen CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş da bir açıklama yaptı. Özçağdaş, AKP’lilerin iddialarını yalanlarken, “Üsküdar’ın hiçbir noktasında kent suçlarına izin vermeyeceğim DOĞRU” dedi.

KAFTANCIOĞLU: İSTESENİZ DE İSTEMESENİZ DE

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da, konuyla ilgili Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Kaftancıoğlu şunları söyledi:

“CHP ilçe başkanına kamunun malını koruduğu, halkın hakkını hukukunu gözettiği için kimse dokunamaz. Devletin nüfuzu halkın hakkını korumak için var ve bunu isteseniz de istemeseniz de öğreneceksiniz!

Şehir eşkıyası hukuk tanımayıp kaçak iş yapanlara denir bunu da öğreneceksiniz!”