Fahrettin Altun: Dışarda yapacak işi olmadan bulunanlar hastalığa davetiye çıkarıyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dışarda olanlar arasında "işi olmayanlar"ın hastalığa davetiye çıkardığını söyledi.

Fahrettin Altun: Dışarda yapacak işi olmadan bulunanlar hastalığa davetiye çıkarıyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yeni koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Milliyet‘ten Abdullah Karakuş’a konuşan Altun, şunları söyledi:

“Türkiye aldığı bu tedbirler sayesinde inşallah kısa sürede bu krizi atlatacaktır. Alınan tedbirler neticesinde şu anda ilaç ve gıda konusunda sıkıntımız bulunmamaktadır. 100 bin kişiye düşen yoğun bakım yatak sayısında ABD, Almanya, İtalya, İngiltere gibi gelişmiş ülkelerden çok daha iyi durumdayız. Solunum cihazı üretimi konusunda hızlı mesafe kat ediyoruz. Milletimiz her zaman olduğu gibi devletimizin yanında durmaya devam ediyor. Bu sayede bu krizi de çok hızlı bir şekilde atlatacağımıza inanıyorum. Gelinen noktada milletimizle birlikte rehavete kapılmadan, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmamızı güçlü tutuyoruz.”

“BAZI TEDBİRLERİ YÜRÜRLÜĞE KOYMAK ZORUNDASINIZ”

Sokağa çıkma yasağı tartışmalarına ilişkin de konuşan Fahrettin Altun, şunları kaydetti:

“Sokağa çıkma konusunda şu anda ölçümüz zarurettir. Biz, gerekli olmadıkça vatandaşımızın hiçbir hürriyetinin kısıtlanmasına taraftar değiliz. Ancak salgın gibi ciddi bir kriz karşısında da bazı tedbirleri yürürlüğe koymak zorundasınız. Zorunluluk olmadıkça insanımızın evde kalmasını ve sosyal mesafeyi korumasını istiyoruz. Halkımızın ferasetine güveniyoruz ve bu sürecin devlet-millet birliğiyle en güçlü şekilde üstesinden geleceğimize inanıyoruz.”

“İŞİ OLMAYANLAR DAVETİYE ÇIKARIYOR”

“Topluma karşı herkes sorumluluk bilinciyle hareket etmeli” diyen Altun, “Özellikle dışarıda yapacak bir işi olmadan bulunan her insanın hastalığa davetiye çıkardığı unutulmamalı. Virüsten çok etkilenmeseniz bile taşıyıcı olup başka insanların hayatını kaybetmesine sebep olabilirsiniz. Bu yüzden herkes doğru olanı yapmalı. Bu salgını ancak devletimizin aldığı güçlü tedbirlerin yanında vatandaşımızın azmi ve ferasetiyle yenebileceğimiz unutulmamalıdır.” ifadelerini kullandı.